فناوران سلول های بنیادی حمایت شدند تا ساخت واکسن با روش های تازه رونق بگیرد

به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، بعضی شرکت های ایرانی پیروز شدند تا در زمان تحریم کشور از واردات واکسن کرونا، به پیروزیت هایی در توسعه فناوری ساخت واکسن ها دست یافتند.

فناوران سلول های بنیادی حمایت شدند تا ساخت واکسن با روش های تازه رونق بگیرد

به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، با توجه به همه گیری ویروس کرونا و لزوم اهتمام به تامین واکسن و دارو های موردنیاز جهت مقابله با آن، ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی، شناسایی، مشاوره و راهنمایی شرکت های توانمند در حوزه ساخت واکسن و دارو را در دستور کار خود قرار داد.

پژوهشگران فعال در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی کشور در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان پاندمی کرونا، ابداعات و نوآوری های مهمی را به انجام رساندند.

یکی از تیم های بزرگ در این حوزه، شرکت دانش بنیان ژرف اندیشان فناور زیست بسپار مستقر در مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران است که پیروز به ساخت ماده اولیه داروی ضدویروس رمدیسیویر شده است.

داروی رمدیسیویر مراحل کارآزمایی بالینی درمان بیماران مبتلا به کووید 19 را در استان متحده با کاهش چشمگیر طول دوره درمان با پیروزیت سپری نموده و توانست مجوز های اولیه سازمان غذا و داروی آن کشور را کسب کند.

شرکت درمان گستر رناپ مستقر در مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران، فعالیت خود در حیطه فراوری دارو ها و واکسن های مبتنی بر فناوری mRNA را به طور رسمی از ابتدای سال 1398 شروع کرد.

این شرکت با بهره گیری از جوانان متخصص ایرانی هم زمان با شناسایی اولین بیماران مبتلا به ویروس کرونا، کلیه فعالیت های تحقیقاتی شرکت را بر توسعه واکسن مبتنی بر فناوری mRNA گذاشت و با توجه به اخذ مجوز این واکسن به وسیله شرکت مدرنا، در حال حاضر مراحل کارآزمایی بالینی آن در کشور ما نیز در حال اجرا است.

شرکت سل تک فارمد از زمان بروز این بیماری اهم فعالیت های خود را بر یاری به پیشبرد پروژه های تحقیقاتی در حوزه سلول درمانی و ژن درمانی کووید 19 متمرکز کرد که از جمله می توان به سلول درمانی حدود 50 بیمار در قالب 3 طرح پژوهشی مختلف اشاره نمود.

بعلاوه توسعه واکسن ضدکرونا مبتنی بر پلتفرم mRNA در مرحله مطالعه پیش بالینی و تجهیز خط فراوری انبوه قرار گرفته است و توسعه واکسن ضدکرونا مبتنی بر پلتفرم سلول بنیادی که در مرحله بهینه سازی دز مصرفی و توسعه فرآورده های مبتنی بر ATMP در مهار ویروس کرونا در بدو ورود یا پس از ورود به بدن در حال توسعه دانش فنی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 30 فروردین 1401 بروزرسانی: 30 فروردین 1401 گردآورنده: f30bar3a.ir شناسه مطلب: 1516

به "فناوران سلول های بنیادی حمایت شدند تا ساخت واکسن با روش های تازه رونق بگیرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فناوران سلول های بنیادی حمایت شدند تا ساخت واکسن با روش های تازه رونق بگیرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید