تراژدی مرگبار گردو چیدن!

به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، خبرنگاران/کهگیلویه و بویراحمد گردو چیدن در ایران، هر ساله به کشته و مجروح شدن افراد زیاد می انجامد اما در دنیای مدرن امروز، با توجه به رشد علم و تکنولوژی می توان از این فاجعه انسانی جلوگیری کرد.

تراژدی مرگبار گردو چیدن!

سقوط گردوچینان هر ساله اتفاق می افتد و به یک تراژدی تبدیل شده است که بعضا مرگ باغداران شان را هم رقم می زند. این سقوط ها به خاطر سهل انگاری نیست بلکه بخاطر استفاده از روش های سنتی و رعایت نکردن اصول ایمنی اولیه اتفاق می افتند.

سقوطی که یا جان باغدار را می گیرد و یا او را دچار ضایعه نخاعی می کند و علاوه بر تاثیر روانی بر شخص حادثه دیده و خانواده اش، هزینه های درمانی هنگفتی هم به دنبال دارد. البته دولت هم باید بخشی از هزینه های درمان را پرداخت کند و سوال اساسی این است که آیا هزینه ترویج روش های نوین بیشتر از هزینه های درمانی ضایعه های نخاعی است؟!

آنها که از درخت گردو بالا رفته اند می دانند که این درخت شاخه های صیقلی و کم دستگیره ای دارد و هنگام چیدن گردوها باید با چوب بلند و باریکی به شاخه ها یا گردوهایی کوبید که همچنان به شاخه چسبیده اند. چیدن گردو شاید به دشواری خرماچینی نباشد اما کار آسانی نیست.

محسن جلیل، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث استان کهگیلویه بویراحمد در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران گفت: در فصل برداشت گردو، دو نفر در استان جانباخته و 51 نفر هم راهی بیمارستان شده اند.

وی اضافه نمود: از ابتدای سالجاری سقوط از درخت 21نفر را راهی بیمارستان کرد که بیشتر این افراد در حال چیدن گردو بودند.

جلیل با بیان اینکه طی مدت مشابه سال نیز 21مورد مصدوم ناشی از چیدن گردو در استان داشته ایم، اظهارکرد: در سال گذشته 30نفر در فصل چیدن گردو راهی بیمارستان شدند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث استان کهگیلویه بویراحمد گفت: از ابتدای سال جاری تا به امروز هیچ مورد فوتی ناشی از گردو چیدن در استان نداشته ایم اما در سال های 97 و 98 در این خصوص دو مورد فوت داشته ایم.

جلیل شرح داد: همچنین طی دو سال اخیر 4 نفر در فصل برداشت گردو قطع نخاع شدند.

وی با اشاره به اهمیت رعایت مسائل ایمنی برای گردوتکان ها ادامه داد: همه ساله در این فصل بر اثر سقوط افرادی که مبادرت به گردو چینی می کنند، شاهد حوادث و مصدومیت هایی هستیم منجر به صدمات متعدد به اندام، ستون فقرات و ضربه به سر و دست شده اند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه افراد دچار سابقه فشار خون و دیابت باید بیشتر مراقب حوادث مشابه باشند، مطرح کرد: افرادی که سابقه مصرف داروهای فشار خون، مغز و اعصاب و یا دیابت دارند از رفتن به بالای درخت خودداری کنند.

جلیل با اشاره به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد درخت و باغ زیادی دارد و بهتر است که از سیستم های مکانیزه برای چیدن محصولات باغی استفاده شود، تاکید کرد: استفاده از کلاه ایمنی، کفش مناسب، کمربند مهاری و تجهیزات و نردبان های مناسب، شدت حوادث احتمالی را کاهش می دهد.

وی بیان نمود: با توجه به اینکه بیشتر باغات بخصوص باغات گردو در مناطق صعب العبور و کوهستانی فاقد جاده دسترسی مناسب هستند، در برخی موارد دسترسی به محل حادثه برای امدادگران اورژانس سخت و با مشکلاتی روبرو است.

لازم به ذکر است که سال 96 مدیرکل وقت بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به معلولیت جدید در این استان بیان نمود:20درصد از معلولیت های ضایع نخایی در استان به علت سقوط از درخت گردو هنگام برداشت محصول رخ داده است.

سطح زیر کشت باغات گردوی استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از 8هزار هکتار است و سالانه بیش از 12 هزار تن گردو در این استان برداشت شود.

لازم به ذکر است که چنین حوادثی نه تنها در استان کهگیلویه و بویراحمد بلکه سالانه در سایر استان های کشور نیز رخ می دهد با مصدومیت، معلولیت و قطع نخاع و مرگ همراه است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 6 آبان 1399 بروزرسانی: 6 آبان 1399 گردآورنده: f30bar3a.ir شناسه مطلب: 712

به "تراژدی مرگبار گردو چیدن!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تراژدی مرگبار گردو چیدن!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید