راه کار محققان ایرانی برای کاهش مصرف سوخت

به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، وب سایت شبکه - چند دانشجوی ایرانی طرحی ارایه دادند که بشود مصرف سوخت خودروهایی مانند اتوبوس و کامیون ها را در هنگام ایستادن کاهش داد و به صرفه جویی انرژی یاری شایانی کرد.

راه کار محققان ایرانی برای کاهش مصرف سوخت

گروهی از محققان ایرانی در دانشگاه واترلوی کانادا، فناوری برای استفاده بهینه از انرژی یافته اند که باعث جلوگیری از هدر رفتن سوخت خودروها به ویژه خودروهای خدماتی می گردد.

امیر خواجه پور، میلاد خضرایی و سهیل محاقدی فرد، محققان دانشگاه واترلو سیستمی برای خودروهای خدماتی ساخته اند که از انتشار گازهای گلخانه ای می کاهد و علاوه بر آن میلیون ها دلار هزینه سوخت برای دولت و شرکت ها صرفه جویی می نماید.

در حقیقت مهندسان ایرانی دانشگاه واترلو راهی برای دریافت انرژی هدررفت از خودروهای خدماتی مانند اتوبوس یا کامیون های یخچال دار مخصوص حمل مواد غذایی یافته اند.

آنها متوجه شدند چگونه می توان این نوع انرژی را با سوخت های فسیلی جایگزین کرد که هم اکنون برای راه اندازای سیستم های ثانویه مانند تهویه هوا یا خودروهای دارای یخچال هنگام توقف خودرو یا معطل ماندن در جهت کشف کردند.

خواجه پور پروفسور مهندسی مکانیک و مکاترونیک در دانشگاه واترلو و مولف تحقیق می گوید: خودرویی که معطل مانده یا با سرعت کم حرکت می نماید، فقط با 5 درصد کارآمدی در حال فعالیت است. به عبارت دیگر بخش اعظم سوخت یک اتوبوس یا خودروی خدماتی در این زمان به هدر می رود. با متوازن سازی انرژی هدررفت خودرو هنگام حرکت با سرعت کم و انتقال آن انرژی به سیستم باتری ثانویه، می توان بدون غیرفعال کردن سیستم های خنک سازی و تهویه هوا، خودرو را خاموش کرد.

این محققان شیوه رانندگی، نحوه ترمزگرفتن و معطل ماندن وسایط نقلیه خدماتی را آنالیز کردند و با استفاده از مدل های رایانه ای و موتورهایی که به سیستم های باتری ثانویه متصل بودند، جهتهای مورد تردد آن ها را شبیه سازی کردند تا بهترین راه برای جمع آوری و استفاده از انرژی اتلافی شان را پیدا نمایند.

منبع: برترین ها
انتشار: 13 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: f30bar3a.ir شناسه مطلب: 54

به "راه کار محققان ایرانی برای کاهش مصرف سوخت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه کار محققان ایرانی برای کاهش مصرف سوخت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید