کنترل کودک بیش فعال با 8 راه چاره موثر

به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، پرورش یک کودک بیش فعال بسیار متفاوت با پرورش دیگر بچه ها است. کنترل کودک بیش فعال و اجرای قوانین روزمره خانه، تقریبا غیرممکن است. پدر و مادر ها بایستی به دنبال روش های دیگری برای مدیریت رفتار های کودک باشند. 8 راه چاره موثر برای کنترل کودک بیش فعال در ادامه متن آمده است

کنترل کودک بیش فعال با 8 راه چاره موثر

خبرنگاران | سرویس مادر و کودک - بچه ها با اختلال بیش فعالی، احتیاج به نوع دیگری از نظم و دیسیپلین دارند. با ایجاد تغییرات کوچکی در والدگری خود، می توانید کنترل رفتار آن ها را در دست بگیرید. بچه ها با اختلال بیش فعالی برای در یک جا نشستن، انجام وظایف و تکالیف، کنترل واکنش ها و پیروی از دستور ها مشکل دارند. روش های زیر می تواند در کنترل کودک بیش فعال موثر باشد.

1. به کودک توجه مثبت کنید

والد یک کودک بیش فعال بودن خسته نماینده است. گویی انرژی این بچه ها هیچ وقت تمام نمی گردد، بی وقفه حرف می زنند و حتی شکیبا ترین پدر و مادر ها را خسته می نمایند.

در نتیجه داشتن زمان و انرژی برای بازی با کودک بیش فعال تقریبا محال است. اما توجه مثبت به کودک بیش فعال تاثیر روانی مثبتی روی او می گذارد.

بازی کردن با کودک موجب می گردد احتیاج به مورد توجه بودن در کودک کاهش یابد. فارغ از تمام کار ها و مسائل روزمره، حتما زمانی را در روز به بازی کردن با کودک اختصاص دهید. همین که روزی 15 دقیقه به کودک خود توجه کنید و با او وقت بگذرانید، بهترین روش برای بهبود مسائل رفتاری اوست.

2. قوانین و دستورات موثر وضع کنید

بچه ها بیش فعال، با دقت و توجه کم، احتیاج به یاری بیشتری برای پیروی کردن از دستورالعمل ها دارند. آن ها معمولا دستورات را هنگامی که برای اولین بار گفته می گردد، به درستی نمی فهمند. برای اینکه کودک بیش فعال از قوانین به درستی پیروی کند، چندین روش وجود دارد.

  • توجه کامل کودک را به خود جلب کنید. تلویزیون را خاموش کنید، با کودک ارتباط چشمی برقرار کنید، دست خود را روی شانه کودک بگذارید و بعد بگویید لطفا اتاقت را تمیز کن.
  • دستورات زنجیره وار به کودک ندهید. بطور مثال: جوراب هایت را بپوش! اتاقت را تمیز کن و زباله ها را بیرون ببر!

    بدین ترتیب کودک خط سیر مطالب را گم می نماید. کودک بیش فعال پس از پوشیدن جوراب هایش، راهی اتاقش می گردد. اما در این بین چیز دیگری توجهش را جلب می نماید و به جای تمیز کردن اتاق مشغول بازی با آن می گردد.

  • در هر زمان فقط یک دستور به کودک بدهید. از کودک بخواهید آنچه شنیده است را برای شما تکرار کند تا مطمئن شوید معنی حرف شما را به درستی فهمیده است.

3. کوشش های کودک را تشویق کنید

هنگامی که کودک کاری را به درستی انجام می دهد، یا رفتار خوبی دارد، او را تشویق کنید. تشویق کردن به بچه ها بیش فعال انگیزه می دهد که کار خوبشان را تکرار نمایند. سعی کنید به طرز خاصی کودک را تشویق کنید و تنها به گفتن آفرین، چه کار خوبی! اکتفا نکنید. بلکه بگویید آفرین، خیلی خوبه که وقتی ازت خواستم ظرفتو گذاشتی تو سینک ظرفشویی! . بچه ها را برای عمل کردن به قوانین و دستورات خانه، به آرامی بازی کردن و مشغول به کار خود بودن، تشویق کنید تا به این فرایند ادامه دهند. این روش یکی از راهکارهای ساده در کنترل کودک بیش فعال است.

4. در زمان مناسب از تکنیک وقفه بهره ببرید

تکنیک وقفه روش مناسبی برای بچه ها بیش فعال است تا به ذهن و بدنشان استراحت دهند. لازم نیست وقفه را به صورت یک تنبیه سخت به کار ببرید، بلکه می توانید آن را به عنوان یک مهارت زندگی که در بسیاری اوقات به کار می آید، به کودک بیاموزید.

به کودک یاد بدهید که وقتی خسته و درمانده است، به گوشه خلوت و آرامی برود و کمی استراحت کند. بتدریج کودک یاد می گیرد که پیش از این که شما به او بگویید، خود به مکانی برای وقفه برود.

5. رفتار های ناپسند جزیی را ندیده بگیرید

بچه ها بیش فعال معمولا رفتار هایی برای جلب توجه انجام می دهند. اگر با رفتار نادرست، بتوانند توجه شما را جلب نمایند، تشویق می شوند که این رفتار را ادامه دهند.

رفتار های ناپسند جزیی آن ها را ندیده بگیرید تا بفهمند که عملکرد اشتباه، نتیجه دلخواه را برایشان به همراه نمی آورد. نسبت به نق زدن ها، شکایت کردن ها، جیغ زدن ها و کوشش برای متوقف کردن شما، بی توجه باشید تا بالاخره دست از این رفتار ها بکشند.

6. یک سیستم پاداش دهی طراحی کنید

سیستم پاداش دهی روش خوبی برای کنترل کودک بیش فعال است. چند رفتار معین را هدف قرار دهید. مانند نشستن در طول مدت صرف غذا یا آزار نرساندن به حیوان خانگی.

بچه ها بیش فعال سیستم های پاداش دهی قدیمی را دوست ندارند، زیرا باید مدت زمان زیادی برای دریافت جایزه منتظر بمانند. یک سیستم دریافت سکه برای هر رفتار درست، تنظیم کنید. تعداد سکه های دریافتی در روز را به زمان برای بازی با موبایل یا تبلت، یا انجام یک بازی خاص با یکدیگر تبدیل کنید.

7. اجازه دهید کودک با پیامد انتخاب هایش روبرو گردد

هنگامی که قوانینی جهت کنترل کودک بیش فعال وضع می کنید، خودتان نیز به آن پایبند بمانید. گاهی اوقات پیامد های طبیعی بعضی رفتارها، خود بهترین معلم کودک است و دیگر احتیاج نیست شما کودک را مجبور کنید که گزینه درست را انتخاب کند. به طور مثال اگر کودک اصرار دارد که در وقت نهار، به بازی اش ادامه دهد و نهار نخورد، او را مجبور نکنید. پیامد طبیعی رفتار او این است که کودک گرسنه می گردد و مجبور است تا هنگام شام گرسنه بماند. بدین ترتیب او یاد می گیرد که نهارش را سر وقت بخورد.

8. با معلم کودک خود همکاری کنید

هنگامی که پدر و مادر با معلم کودک همکاری نمایند، شانس موفقیت او در مدرسه بیشتر می گردد. بعضی بچه ها احتیاج به ایجاد تغییراتی در تکالیف و برنامه های مدرسه دارند، مثلا زمان بیشتری سر جلسه آزمون باشند تا نتیجه بهتری بگیرند.

اصلاحات رفتاری نیز ممکن است لازم باشد. مجبور کردن کودک بیش فعال به ماندن در کلاس در زنگ تفریح ممکن است شرایط را بدتر کند؛ بنابراین مهم است که والدین و معلم کودک بیش فعال با هم بر سر یک برنامه مدیریت رفتاری به اجماع برسند که از کوشش های کودک در جهت مدیریت رفتارهایش حمایت کند.

اجرای برنامه مدیریت رفتاری در خانه و مدرسه بسیار موثر است. کودک می تواند امتیاز هایی در مدرسه کسب کند و با تبادل آن در خانه، پاداش هایی مانند مشاهده تلویزیون یا بازی با کامپیوتر دریافت کند.

بیشتر بخوانید: تربیت بچه ها بیش فعال و کم توجه

برگرفته از: verywellfamily

منبع: setare.com
انتشار: 6 اسفند 1399 بروزرسانی: 6 اسفند 1399 گردآورنده: f30bar3a.ir شناسه مطلب: 952

به "کنترل کودک بیش فعال با 8 راه چاره موثر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کنترل کودک بیش فعال با 8 راه چاره موثر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید