برای سلامت مغز این خوراکی را نباید فراموش کنید
به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، تهران (پانا) - مطالعات بالینی نشان داد که فاکتورهای نوروتروفیک موجود در قارچ خوراکی با سلامت مغز و بعلاوه عوامل ضدالتهابی ارتباط دارد.
به گزارش آنا، مجموعه گسترده ای از تجزیه وتحلیل ها نشان می دهد، افرادی که قارچ می خورند کم تر از دیگران دچار افسردگی می شوند. ارتباط میان خوردن قارچ و خطر ابتلا به افسردگی هنوز رازی برملا نشده است. محققان درحال تفسیر و آنالیز داده ها هستند. نتایج تحقیقات نشان می دهد که محتمل است میان این دو ارتباطی وجود داشته باشد. برخلاف نتایج تحقیقات به نظر نمی رسد که خوردن قارچ شانس ابتلا به افسردگی را تاحدودی کاهش دهد.
براساس گفته محققان، این مطالعه یکی از اولین مطالعات مشاهده ای بزرگ درباره مصرف عمومی قارچ و افسردگی است. این مطالعه شامل داده های رژیم غذایی و سلامت روان بیش از 24 هزار بزرگسال در سراسر ایالات متحده از سال 2005 تا 2016 است. این یافته ها به نوع خاصی از قارچ محدود نمی گردد، اما با چندین آزمایش بالینی روی قارچ یال شیر (Hericium erinaceus) دریافتند، خوردن انواع خاصی از قارچ ها می تواند به کاهش افسردگی و اضطراب یاری بیش تری کند. جاشوا مسکات، دانشمند بهداشت عمومی از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، می گوید؛ این مطالعه به لیست رو به رشد مزایای سلامتی احتمالی خوردن قارچ، دلایل زیادی مبنی بر ارتباط آن با افسردگی اضافه می نماید.
محققان می گویند؛ این که چه چیزی درباره برخی از قارچ ها برای سلامتی افراد مفید است هنوز معمایی بزرگ است. قارچ خوراکی دکمه ای، رایج ترین قارچ مصرفی در ایلات متحده است. این قارچ سرشار از پتاسیم است و تصور می گردد که به کاهش اضطراب، یاری بزرگی می نماید.
قارچ های خوراکی دیگر مانند قارچ یال شیر حاوی فاکتورهای نوروتروفیک است که این فاکتورها با سلامت مغز و بعلاوه عوامل ضدالتهابی مرتبط است. این فاکتورها گروهی از زیست مولکول ها هستند که در رشد، زنده ماندن و تمایز سلول های عصبی، نابالغ و بالغ مؤثرند. این فاکتورهای نوروتروفیک به کاهش افسردگی یاری می نماید. قارچ ها حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند که اثرات ضدافسردگی دارد. محققان می گویند؛ تشخیص این که کدام فاکتورها نقش بیش تری دارد، به مطالعات مولکولی، بالینی و اپیدمیولوژیک یا همه گیرشناسی احتیاج بیش تری دارد.
منبع: خبرگزاری پانا