آنالیز مشخصات لیفان x50

به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، خبرنگاران | سرویس خودرو - لیفان x50 یکی از جدیدترین محصولات گروه خودروسازی لیفان به شمار می رود. چرا که از زمان ورود این خودروی چینی به بازار اکنون بیش از چهار سال نمی گذرد. گروه خودروسازی لیفان از حدود سیزده سال قبل آغاز به فراوری خودروهای سواری کرد و اکنون محصولات خود را علاوه بر بازار چین در بعضی کشورهای دیگر از جمله ایران نیز عرضه می نماید. البته این شرکت علاوه بر خودروسازی به فراوری محصولات دیگری نظیر دوچرخه نیز مشغول است.

آنالیز مشخصات لیفان x50

تا کنون علاوه بر خودروی X50 محصولات دیگری نظیر لیفان X60، لیفان 520، لیفان 620 و لیفان 820 نیز در ایران عرضه شده است. خودروی لیفان x50 تا پیش از این در قالب دو مدل دنده دستی و دنده اتوماتیک در کشور ما مونتاژ می شد. اما در حال حاضر دیگر خبری از ساخت مدل دنده دستی این خودرو نیست و تنها مدل دنده اتوماتیک مونتاژ می گردد. در مجموع این خودرو به یاری ظاهر به روز و خصلت کراس اور خود توانسته است در کشور ما مورد توجه قرار بگیرد. پس از این توضیحات بهتر است به سراغ مشخصات فنی این خودرو برویم.

مشخصات فنی خودروی لیفان x50

خودروی لیفان x50 به یک موتور بنزین سوز تنفس طبیعی با بهره مندی از گنجایش 1500 سی سی مجهز است. این موتور 4 سیلندر و 16 سوپاپ که نوع سیستم سوخت رسانی آن در حالت انژکتوری مبتنی بر پاشش چند نقطه ای تعریف می گردد قادر است حدبیشتر توانی معادل 102 اسب بخار را با احتساب 6000 دور در دقیقه ایجاد نماید. حدبیشتر گشتاور خروجی موتور این خودرو نیز برابر با 133 نیوتن متر با احتساب 3500 تا 4500 دور در دقیقه خواهد بود. این خودرو برای انتقال نیرو از موتور خود به چرخ ها به یک جعبه دنده اتوماتیک مدل CVT مجهز شده است. البته پیش از این خودروی لیفان اکس 50 در قالب مدل دنده دستی 5 سرعته نیز عرضه می شد که اکنون دیگر خبری از مونتاژ آن نیست.

خودروی لیفان x50 قادر است در مدت زمانی حدود 13.5 ثانیه از حالت سکون و سرعت صفر به سرعت 100 کیلومتر در ساعت دست یابد. حدبیشتر سرعت قابل دست یابی توسط این خودرو نیز حدود 170 کیلومتر در ساعت است. در مجموع می توان نتیجه گرفت که شتاب این خودرو از بیشتر رقبای حاضر در بازار کمتر است. به عنوان مثال خودروهایی نظیر رنو ساندرو استپ وی، دانگ فنگ اچ سی کراس و برلیانس H320 به طور تقریبی حدود یک تا دو ثانیه شتاب بهینه تری را نسبت به لیفان اکس 50 به نمایش می گذارند. البته پس از شروع حرکت و رسیدن سرعت خودرو به حالت ثابت شتاب این خودرو اندکی بهبود می یابد. در واقع شتاب ثانویه خودروی لیفان اکس50 تا حدی بهتر از شتاب اولیه آن است.

با این حال این خودرو از نظر متوسط میزان مصرف سوخت عملکرد بهتری نسبت به تمام خودروهای یاد شده دارد. میزان متوسط مصرف سوخت این خودرو در حالت چرخه ترکیبی حدود 6.5 لیتر به ازای پیمودن هر 100 کیلومتر مسافت است. رقمی که بین دو دهم لیتر تا دو لیتر نسبت به میزان سوخت مصرفی خودروهای مذکور پایین تر قرار گرفته است. البته گنجایش مخزن سوخت خودروی لیفان اکس 50 نیز نسبت به تمام خودروهای یاد شده کمتر بوده و معادل 42 لیتر است.

فرمان خودروی لیفان اکس 50 از سیستم چرخ دنده شانه ای رک اند پینیون که به قابلیت یاریی EPS مجهز است بهره می برد. نوعی سیستم برقی که عملکرد فرمان این خودرو را نسبت به سایر نمونه های مشابه دقیق تر و روان تر می سازد.

به طور کل می توان گفت که خودروی لیفان x50 از مشخصات فنی چندان قدرتمندی برخوردار نیست. بنابراین روی این کراس اور کوچک جثه تنها می توان به عنوان یک خودروی شهری معمولی حساب باز کرد. در واقع نباید گول پسوند کراس اور این خودرو را خورد و از آن انتظار پیمودن مسیرهای پرچالش را داشت. همچنین فکر انجام کارهای آفرود با این خودرو را نیز باید به طور کامل از ذهن بیرون کرد. چرا که خودروی لیفان اکس 50 نه به لحاظ سیستم انتقال قدرت و نه از نظر قدرت موتور توانایی انجام چنین کاری را ندارد. برای آگاهی از مشخصات فنی این خودرو می توانید به جدول زیر مشاهده کنید.

مشخصات فنی خودروی لیفان x50
طول خودرو4100 میلی متر
عرض خودرو1722 میلی متر
ارتفاع خودرو1540 میلی متر
فاصله موجود میان دو محور خودرو2550 میلی متر
وزن خالص خودرو1175 کیلوگرم
تعداد سرنشینان خودرو5 نفر
گنجایش موتور خودرو1500 سی سی
تعداد سیلندر4 سیلندر
تعداد سوپاپ16 سوپاپ
حدبیشتر توان خروجی موتور خودرو102 اسب بخار در دور موتور 6000 دور در دقیقه
حدبیشتر گشتاور تولیدی موتور خودرو133 نیوتن متر در دور موتور 3500 الی 4500 دور در دقیقه
نوع جعبه دنده5 سرعته دستی - اتوماتیک از نوع CVT
حدبیشتر سرعت خودرو170 کیلومتر در ساعت
شتاب صفر تا صد خودرو 13.5 ثانیه
نوع سیستم تعلیق جلوفنر حلقوی با ستون مک فرسون
نوع سیستم تعلیق عقب تیرچه یک تکه محور عقب و فنر حلقوی
استاندارد آلایندگی یورو 5 که مجهز به سیستم EOBD است
گنجایش مخزن سوخت خودرو42 لیتر
اندازه و نوع رینگ خودرورینگ 15 اینچ آلومینیومی

امکانات و قابلیت های خودروی لیفان x50

به طور کل می توان گفت که خودروی لیفان x50 نسبت به بضاعت خود از وجود امکانات و قابلیت های متنوع و مناسبی بهره می برد. موضوعی که البته در بسیاری از محصولات چینی مشاهده می گردد و چندان عجیب به نظر نمی رسد. در واقع بسیاری از خودروسازان چینی می کوشند تا با قرار دادن آپشن های به روز در محصولات خود مشتریان را راضی نگه دارند و توان فنی نه چندان بالای خودروهای تولیدی خود را تحت الشعاع قرار دهند.

خودروی لیفان اکس 50 نیز با پیروی از همین اصل در بخش ثبات و پایداری بسیار مناسب عمل نموده است. این خودرو علاوه بر ترمز ضد قفل ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD به سیستم یاریی ترمز BAS نیز مجهز است. همچنین سیستم ترمز این خودرو چه در بخش جلو و چه در بخش عقب آن به شکل دیسکی طراحی شده است.

بنابر ادعای شرکت کرمان موتور حدود 42 درصد از بدنه خودروی لیفان اکس 50 از فولاد ساخته شده است. از همین رو بدنه این خودرو قادر است نیروی حاصل از برخورد ضربات احتمالی وارده را جذب نموده و آن را در تمام طول شاسی این خودرو پخش کند. حال که صحبت از شاسی به میان آمد بد نیست به این نکته هم اشاره گردد که شاسی خودروی لیفان اکس 50 توسط شرکت انگلیسی MIRA طراحی شده است. همچنین این خودرو از پلتفرمی مشترک با خودروی لیفان 530 بهره می برد.

در نسخه های چینی این خودرو شاهد وجود شش کیسه هوای ایمنی هستیم. اما در مدل های مونتاژی این محصول در ایران تعداد کیسه های هوا به دو کیسه هوای ایمنی برای راننده و سرنشین جایگاه جلو کاهش یافته است. متاسفانه کاهش تعداد کیسه های هوای ایمنی خودروهای چینی هنگام مونتاژ در داخل کشور به امری مرسوم تبدیل شده است.

این موضوع به نمایشگر این خودرو نیز سرایت نموده است. به این معنی که در مدل مونتاژ شده از خودروی لیفان اکس 50 شاهد حذف نمایشگر موجود در مدل چینی این محصول هستیم. به این ترتیب سیستم سرگرمی این خودرو تنها به یک سیستم صوتی مجهز به پخش سی دی خلاصه شده است که دارای چهار بلندگو بوده و از خروجی AUX و درگاه USB بهره می برد. در مجموع تعدادی از آپشن های این خودرو که در مدل چینی آن وجود دارد، در نسخه مونتاژ شده از این محصول در ایران مشاهده نمی گردد. سایر امکانات و قابلیت های این خودرو را نیز می توانید در ادامه متن به شکل فهرست وار مشاهده نمایید:

  • مجهز به سیستم ایزوفیکس و قفل ایمنی کودک
  • بهره مندی از قفل مرکزی
  • امکان کنترل کردن سیستم صوتی خودرو به وسیله دکمه های موجود روی فرمان آن
  • برخورداری از سنسور دنده عقب
  • بهره مندی از جایگاه چرمی
  • مجهز به چراغ روشنایی روز
  • وجود کامپیوتر سفری
  • امکان تنظیم الکترونیکی ارتفاع نور چراغ های جلو
  • مجهز به رینگ آلومینیومی
  • برخورداری از شیشه بالابر برقی در بخش جلو و عقب خودرو
  • بهره مندی از سان روف

مشخصات ظاهری خودروی لیفان x50

خودروی لیفان x50 می تواند مثال مناسبی برای پیشرفت شرکت های خودروسازی چینی در طراحی ظاهر محصولات خود باشد. اگرچه این شرکت ها همچنان در حال کپی برداری از شکل ظاهری خودروهای مطرح دنیا هستند، اما باید اعتراف کرد که در کار خود بسیار پیشرفت نموده اند. در مجموع این خودرو هم از نظر طراحی نمای داخل و هم از دید طراحی نمای خارج نمره قبولی می گیرد. وجود جزییاتی نظیر سان روف نیز موجب قوام یافتن هرچه بیشتر این ویژگی شده است.

نمای جلو

در نمای جلوی این خودرو بخش جلو پنجره کوچک، باریک و نسبتا کم عرضی مشاهده می گردد. در دو طرف بخش جلو پنجره و با کمی فاصله نسبت به آن چراغ های این خودرو قرار گرفته اند. چراغ های جلو از شکل قطره مانندی برخوردارند و در ترکیب با سایر اجزای نمای جلو حالت شیطنت آمیزی به چهره این خودرو بخشیده اند. سپر جلوی این خودرو هم نسبتا پهن طراحی شده است و در قسمت وسط آن شاهد وجود بخش هواکش مانند نسبتا عظیمی هستیم. در دو طرف کاپوت نیز دو خط حجم دهنده مشاهده می گردد که حالت جذاب تری به شکل ظاهری چراغ های جلو بخشیده اند.

نمای کنار

خطوط حجم دهنده در نمای کنار خودروی لیفان x50 هم وظیفه خود را به خوبی انجام داده اند. شاخص ترین نمونه برای این خطوط، دو خط حجم دهنده ای است که در امتداد یکدیگر از بالای گل گیر جلو تا کنج چراغ پشتی این خودرو امتداد یافته اند. نوار به کار رفته در دور گلگیرها نیز موجب پررنگ جلوه دادن این بخش از خودرو شده است.

نمای عقب

برخلاف بسیاری از خودروهای چینی که در نمای عقب خود حرف چندانی برای گفتن ندارند، خودروی لیفان x50 در این بخش عملکرد کاملا مناسبی را به نمایش گذاشته است. وجود شیشه عریض بخش پشت که از حاشیه های بسیار اندکی برخوردار است حالت جذابی به ظاهر پسین این خودرو بخشیده است. نوع طراحی چراغ های عقب نیز بسیار مناسب انجام گرفته است و ترکیبشان با خط حجم دهنده ای که آنها را به یکدیگر متصل می نماید و همچنین سایر اجزای درب پشتی حالت بسیار مدرنی به نمای عقب این خودرو بخشیده است. نوع طراحی سپر عقب نیز کم و بیش به همین ترتیب است. به طور کل نمای عقب خودروی لیفان اکس 50 بیشتر به خودروهای هاچ بک اسپورت شباهت دارد و همین موضوع را می توان نقطه قوت آن دانست.

در مجموع باید گفت که اندازه و شکل ظاهری خودروی لیفان اکس 50 این محصول را به یک خودروی هاچ بک شبیه نموده که اندازه و ارتفاع آن اندکی از خودروهای هاچ بک معمولی بیشتر است. این خودرو از نظر ابعاد هم کوچک تر از محصولاتی نظیر برلیانس H320 و دانگ فنگ اچ سی کراس است و تنها ارتفاع بیشتری را نسبت به آنها به نمایش می گذارد.

نمای داخلی

نمای داخلی لیفان x50 نیز از طراحی مناسبی بهره می برد. رنگ بندی نشانگرهای پشت فرمان این خودرو و نوع طراحی آنها از حالت جالبی برخوردار است. همچنین بخش سمت راست داشبورد این خودرو نیز برخلاف بسیاری از خودروهای هم رده از شکل و شمایل ساده و یکنواختی بهره نمی برد و جزییات بیشتری را نسبت به آنها به نمایش می گذارد.

علاوه بر ویژگی های اشاره شده فضای درون کابین این خودرو هم برای نشستن سرنشینان از وسعت مناسبی بهره می برد. ضمن آن که فضای حمل بار خودروی لیفان اکس 50 نیز نسبت به محصولاتی نظیر برلیانس H320 و دانگ فنگ اچ سی کراس عظیم تر و جادارتر طراحی شده است.

قیمت خودروی لیفان x50

همان گونه که به آن اشاره شد در حال حاضر تنها مدل دنده اتوماتیک خودروی لیفان x50 در بازار خودروی ایران قابل یافتن است. نسخه صفر کیلومتر این خودرو در حال حاضر به طور متوسط با قیمت 107 میلیون تومان در بازار آزاد به فروش می رسد. البته اگر حدود چهار ماه قبل و در ابتدای خرداد اقدام به خرید این خودرو می نمودید حدبیشتر 60 میلیون تومان باید برای آن هزینه می کردید. در واقع از آن موقع تا کنون تقریبا به اندازه هر ماه رقمی بیش از یازده و نیم میلیون تومان به قیمت این خودرو اضافه شده است.

در نهایت باید گفت که خودروی لیفان x50 اگرچه از مشخصات فنی چندان دندان گیری بهره نمی برد اما با ظاهر به روز و امکانات نسبتا کامل خود می تواند شما را تا حدی راضی نگه دارد. بنابراین اگر اهمیت چندانی به توان موتور این خودرو نمی دهید و آن را تنها برای تردد در مسیرهای شهری انتخاب نموده اید، می توان گفت که چندان از این انتخاب پشیمان نخواهید شد. در انتها شما را به مشاهده ویدیویی از معرفی این خودرو دعوت می کنیم.

منبع: setare.com
انتشار: 21 خرداد 1400 بروزرسانی: 21 خرداد 1400 گردآورنده: f30bar3a.ir شناسه مطلب: 1143

به "آنالیز مشخصات لیفان x50" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز مشخصات لیفان x50"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید