آنالیز 17 دلیل کاهش شتاب خودرو

به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، آیا تا به حال احساس نموده اید که پای تان را روی پدال گاز فشار می دهید اما خودروی شما آن طور که باید واکنش نشان نمی دهد؟ کاهش شتاب خودرو، مسئله ای است که بسیاری از رانندگان با آن روبرو می شوند. اما چه عواملی باعث می گردد خودرویی که زمانی پرشتاب بود، حالا کند و سنگین گردد؟ در این مقاله، به آنالیز دلیل کاهش شتاب خودرو می پردازیم تا بتوانید به راحتی مشکل خودروی خود را تشخیص دهید و آن را رفع کنید.

آنالیز 17 دلیل کاهش شتاب خودرو

نکات کلیدی

  • فیلتر هوای کثیف مانع ورود هوای کافی به موتور می گردد که باعث کاهش قدرت و شتاب خودرو می گردد.
  • سنسور اکسیژن وظیفه تنظیم ترکیب هوا و سوخت را دارد. در صورت خرابی این قطعه، تنظیمات نادرست موجب کاهش شتاب می گردد.
  • کویل احتراق برای ایجاد جرقه لازم جهت اشتعال سوخت ضروری است. خرابی آن باعث ضعف در احتراق و کاهش شتاب می گردد.
  • مبدل کاتالیستی که به درستی کار نکند، گازهای خروجی را محدود نموده و باعث افزایش فشار در موتور و کاهش شتاب خودرو می گردد.
  • اگر تراکم ترکیب سوخت و هوا در سیلندرها کافی نباشد، موتور قادر به فراوری قدرت کافی نخواهد بود و شتاب خودرو کاهش می یابد.
  • تسمه تایم نادرست یا خراب می تواند هماهنگی موتور را به هم بزند و منجر به افت قدرت و شتاب گردد.

علت کاهش شتاب خودرو چیست؟

عوامل متعددی را می توان علت کاهش شتاب خودرو دانست. به همین علت برای عیب یابی ضروری است که کارکرد چندین قطعه آنالیز گردد. در این بخش به طور کامل به تمامی این قطعات می پردازیم و ایرادات هریک را شرح می دهیم.

1. فیلتر سوخت مسدود شده است

نگهداری از فیلتر سوخت بسیار مهم است؛ چراکه اگر این قطعه مسدود گردد، اولین چیزی که متوجه می شوید، کاهش شتاب خودرو است. یک فیلتر سوخت مسدودشده، جریان سوخت را محدود می نماید و مانع شتاب گیری آسان خودرو می گردد.

به این ترتیب، پمپ سوخت باید سخت تر کار کند که این امر منجر به راندمان پایین تری در حرکت می گردد. معمولا در این شرایط اگر در حال سبقت گیری یا حرکت در سربالایی باشید، نمی توانید قدرت لازم را به دست آورید.

2. فیلتر هوا خراب شده است

خراب شدن فیلتر هوا هم می تواند علت کاهش شتاب خودرو باشد. محفظه احتراق داخلی موتور وظیفه ترکیب هوا و بنزین برای فراوری قدرت مورداحتیاج برای حرکت خودرو را دارد.

وجود فیلتر هوا برای حذف آلودگی ها و ذرات معلق از هوا قبل از ورود به محفظه ضروری است.

معمولا اگر فیلترهای هوا مدتی مورد استفاده قرار گیرند، مسدود می شوند. این امر باعث محدود شدن مقدار هوایی می گردد که می تواند وارد محفظه احتراق داخلی گردد.

در نتیجه، موتور نمی تواند قدرت کافی برای حرکت خودرو فراوری کند که این شرایط عملکرد خودرو را تحت تاثیر قرار می دهد.

3. سیستم خنک نماینده داغ است

وظیفه سیستم خنک نماینده حفظ دمای موتور در حد مشخص است. اگر این سیستم گرمایی بار زیادی داشته باشد، باعث کارکرد سخت فن خنک نماینده می گردد و در نهایت شتاب خودرو کاهش پیدا می نماید. اگر در هوای سرد، موتور داغ گردد، احتمالا مشکل جدی تری وجود داشته باشد.

پس همیشه به دمای موتور توجه کنید؛ چراکه کار کردن با موتور داغ می تواند در بلندمدت به خودرو آسیب های جدی وارد کند. اگر خودرو در ارتفاعات بالا و در هوای رقیق باشد، احتمالا سیستم خنک نماینده داغ هم دچار کاهش قدرت گردد.

بیشتر بخوانید: راه چاره های موثر افزایش قدرت موتور خودرو

4. سیستم تهویه زیاد کار می نماید

کارکرد بیش از حد سیستم تهویه می تواند علت کاهش شتاب ماشین باشد. سیستم تهویه برای حفظ خنکی و راحتی کابین طراحی شده است.

اما اگر بیش از حد کار کند، کندانسور تهویه مطبوع انرژی بیشتری نسبت به احتیاج خود جذب می نماید. این امر بر باعث تاثیر منفی بر شتاب خودرو می گردد.

5. شمع ها خراب شده اند

برای پیدا کردن علت کاهش شتاب خودرو، شمع های خودرو را هم آنالیز کنید. شمع ها برای فراوری حرارت در محفظه احتراق موتور استفاده می شوند.

این حرارت به همراه هوا و سوخت برای ایجاد قدرت کافی برای حرکت وسیله نقلیه عمل می نماید. در هر شرایطی باید این سیستم به طور روان و موثر عمل کند؛ اما اگر این شرایط رخ ندهد، باعث کاهش شتاب در خودرو می گردد.

6. روغن موتور کم است

زمانی که فشار در روغن موتور خودرو کاهش می یابد، اصطکاک بین قسمت های مختلف افزایش می یابد. این امر باعث کاهش شدید شتاب موتور خواهد شد.

شما باید به نشانه های متداول عملکرد نامناسب موتور مانند کاهش قدرت، کاهش مصرف سوخت و افزایش خاموشی موتور توجه کنید.

7. سنسور اکسیژن عیب دارد

یکی دیگر از عواملی که می تواند به کاهش شتاب خودرو منجر گردد، نقص در سنسور اکسیژن است. زمانی که گازهای خروجی از موتور خارج می شوند، این سنسور مقدار گازها را مقدار گیری می نماید.

سپس ماژول کنترل الکترونیکی بر اساس این اطلاعات، زمان مناسب برای خروج هوای موجود در سوخت موتور را مشخص می نماید.

سنسور اکسیژن در سیستم اگزوز خودرو واقع شده است. این سیستم نه تنها زمان بندی موتور را مشخص می نماید و سوخت را انتقال می دهد؛ بلکه مقدار انتشار گازهای خروجی را هم کنترل می نماید.

در صورت بروز نقص در سنسور اکسیژن، ارسال اطلاعات صحیح در خصوص ترکیب هوای داخل بنزین به ماژول الکتریکی غیرممکن خواهد شد.

8. انژکتورهای سوخت مشکل دارند

خرابی انژکتورهای سوخت یکی از دلایل دیگر کاهش شتاب خودرو است. این انژکتورها بخش مهم سیستم سوخت موتور به شمار می روند و وظیفه اصلی آن ها انتقال سوخت به موتور است.

انژکتورها با رعایت الگوهای خاص و در زمان های تعیین سوخت را به موتور تزریق می نمایند و کنترل این زمان و الگوها به عهده موتور انژکتور سوخت است.

این انژکتورها یاری می نمایند تا موتور خودرو در شرایط مختلف رانندگی عملکرد مناسبی داشته باشد. اما در صورت خرابی یا نقص در عملکرد یکی از انژکتورهای سوخت، خودرو نمی تواند شتاب مطلوب را فراوری کند؛ در نتیجه خرابی انژکتور سوخت می تواند علت کاهش شتاب خودرو باشد.

9. سنسور موقعیت دریچه گاز معیوب است

سنسور موقعیت دریچه گاز بر روی زاویه باز شدن دریچه گاز و سرعت موتور نظارت می نماید.

اگر این سنسور دچار مشکل گردد، پدال گاز قادر به کنترل سرعت موتور نخواهد بود و سرعت موتور به طور اتوماتیک افزایش یا کاهش می یابد. پس می توان گفت که هرگونه عیب در سنسور موقعیت دریچه گاز می تواند علت کاهش شتاب خودرو گردد.

10. سنسور دبی جرمی هوا (MAF) ایراد دارد

این سنسور مقدار هوایی که به موتور وارد می گردد را مقدار گیری می نماید.

اگر این سنسور معیوب باشد، ممکن است داده های نادرستی به ECU ارسال کند که از آن برای محاسبه نسبت هوا به سوخت استفاده می نماید. این امر بر مصرف سوخت تاثیر می گذارد و باعث فشار به شتاب گیری می گردد.

11. تسمه تایم مشکل دارد

تسمه تایم وظیفه مدیریت پیستون های موتور، سوپاپ های خودرو و شمع ها را بر عهده دارد. تسمه تایم این اطمینان را به شما می دهد که همه چیز در حین احتراق به طور همزمان حرکت می نماید.

اگر این تسمه دچار مشکل گردد، سوپاپ ها و پیستون ها ممکن است با یکدیگر برخورد نمایند و موتور نتواند قدرت کافی برای شتاب گیری را فراهم کند.

12. کاتالیزور خودرو معیوب است

کاتالیزور یا کاتالیست خودرو این اطمینان را به شما می دهند که گازهای خروجی از موتور خارج می شوند.

یک کاتالیست معیوب باعث ایجاد گازهای محبوس در موتور می گردد که فشار زیادی در موتور ایجاد می نماید؛ در نهایت این شرایط منجر به آتش سوزی خواهد شد. معمولا موتور داغ قدرت خود را از دست می دهد و این امر باعث کاهش شتاب می گردد.

13 پمپ بنزین خودرو ایراد دارد

یکی دیگر از دلایل کاهش شتاب خودرو، مشکل در عملکرد پمپ بنزین خودرو است. پمپ سوخت سوخت را از مخزن سوخت به موتور منتقل می نماید. اگر این پمپ به هر علت هرگونه مسدود گردد و تامین سوخت کاهش یابد، منجر به شتاب نامناسب خواهد شد.

14. خودرو در انتقال مشکل دارد

گاهی اوقات ممکن است مشکل به موتور مربوط نباشد؛ بلکه به سیستم انتقال مربوط باشد. دنده های لغزشی، کلاچ فرسوده در خودروهایی با دنده دستی یا مبدل گشتاور معیوب در خودروهای اتوماتیک می توانند همه منجر به کاهش قدرت در هنگام شتاب گیری شوند. نگهداری از سیستم انتقال خودرو، تعویض مایعات و تعمیرات به موقع می تواند به جلوگیری از چنین مسائلی یاری کند.

15. سیستم EGR به مشکل خورده است

سیستم EGR مسئول بازگرداندن بخشی از گازهای اگزوز به منیفولد ورودی برای کاهش آلایندگی است. زمانی که سیستم EGR معیوب می گردد، می تواند منجر به کاهش قدرت موتور و شتاب گیری ضعیف گردد. در این شرایط تمیز کردن یا تعویض شیر EGR و رسیدگی به هرگونه مشکل مرتبط می تواند این مشکل را حل نماید.

16. تراکم سوخت و هوا کم است

برای عملکرد صحیح موتور و تأمین قدرت لازم برای خودرو، تراکم مناسب سوخت و هوا در سیلندرها هنگام احتراق ضروری است. اگر تراکم این ترکیب کاهش یابد، قدرت فراوریی موتور افت می نماید و خودرو نمی تواند شتاب کافی داشته باشد.

به همین علت، اگر کاهش شتاب در خودرو مشاهده کردید، آنالیز تراکم سوخت و هوا در سیلندرها می تواند به شما برای پیدا کردن علت کاهش شتاب خودرو یاری کند.

17. عملکرد کویل احتراق نقص دارد

کویل احتراق یکی از اجزای کلیدی سیستم الکتریکی خودرو است که وظیفه آن افزایش ولتاژ 12 ولت باتری به ولتاژ بالاتری خواهد بود. این ولتاژ بالا برای ایجاد جرقه و اشتعال مخلوط هوا و سوخت در موتور ضروری است. در صورت خرابی کویل احتراق، عملکرد موتور دچار اختلال می گردد و کاهش قابل توجهی در شتاب خودرو مشاهده خواهد شد.

جمع بندی

علت کاهش شتاب خودرو می تواند به دلایل متعددی مانند انسداد فیلتر هوا، مسائل در سیستم سوخت رسانی، خرابی سنسورهای مهم مانند اکسیژن یا جریان هوا، نقص در شمع ها و یا خرابی انژکتورها مربوط باشد.

علاوه براین، مسائل مرتبط با سیستم اگزوز، مانند خرابی مبدل کاتالیست و … می توانند باعث افت قدرت و کاهش عملکرد خودرو شوند. به طور کلی، نگهداری و سرویس به موقع این بخش ها می تواند از بروز مسائل شتاب گیری جلوگیری نموده و عملکرد بهینه خودرو را تضمین کند.

سوالات متداول

چرا خودرو به خوبی شتاب نمی گیرد؟

دلایل زیادی از جمله فیلتر هوا یا سوخت کثیف، مشکل در سیستم احتراق، نقص در سنسورهای موتور یا مسائل در سیستم سوخت رسانی و ... می تواند باعث کاهش شتاب خودرو گردد.

آیا خرابی فیلتر هوا می تواند شتاب خودرو را کم کند؟

بله؛ فیلتر هوای کثیف یا مسدود شده می تواند مانع ورود هوای کافی به موتور گردد که باعث کاهش قدرت موتور و در نتیجه کاهش شتاب خودرو می گردد.

آیا مسائل در سیستم سوخت رسانی باعث کاهش شتاب می گردد؟

بله؛ خرابی انژکتورها، پمپ سوخت یا فیلتر سوخت مسدود، می تواند جریان سوخت به موتور را محدود کند و باعث کاهش شتاب گردد.

چگونه خرابی کویل احتراق بر شتاب خودرو تاثیر می گذارد؟

کویل احتراق ولتاژ لازم برای جرقه زدن در موتور را تأمین می نماید. در صورت خرابی این قطعه، جرقه ضعیف یا ناقص ایجاد شده و موتور نمی تواند به درستی کار کند؛ در نتیجه باعث کاهش شتاب خودرو می گردد.

آیا مسائل مربوط به مبدل کاتالیستی می تواند علت کاهش شتاب باشد؟

بله، اگر مبدل کاتالیستی مسدود یا خراب گردد، خروج گازهای اگزوز مختل می گردد و فشار اضافی در موتور ایجاد می نماید که می تواند به کاهش قدرت و شتاب خودرو منجر گردد.

منبع: آچاره
انتشار: 28 مهر 1403 بروزرسانی: 28 مهر 1403 گردآورنده: f30bar3a.ir شناسه مطلب: 1842

به "آنالیز 17 دلیل کاهش شتاب خودرو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز 17 دلیل کاهش شتاب خودرو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید