برگزاری ششمین جشنواره گل نرگس در خوزستان
به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، پنج دوره از برگزاری جشنواره گل نرگس در استان خوزستان گذشته است و سال جاری نیز شاهد برگزاری ششمین جشنواره گل نرگس از 20 دی تا 6 بهمن هستیم.
گل نرگس با طراوت، در کنار خواص دارویی شگفت انگیزش، از گذشته های دور همواره مورد توجه مردم دوران مختلف بوده است. چنانکه امام رضا (ع)، در خصوص این گل زیبا و استثنایی چنین فرموده اند:
گل نرگس ببوئید؛ زیرا از زکام ایمنی می بخشد.
بعلاوه رسول اکرم (ص) نیز در خصوص گل نرگس چنین فرموده اند:
گل نرگس را ببوئید، هر چند در یک روز یک بار، هر چند در یک هفته یک بار، هر چند در یک ماه یک بار، هر چند در سال یک بار و هر چند در همه عمر یک بار؛ چرا که در قلب، هسته ای از دیوانگی، جذام و پیسی وجود دارد و بوئیدن گل نرگس، آن را دور می نماید.
(منبع: بحارالانوار، جلد 62)
بعلاوه استفاده از این گل، در درمان عفونت زخم های عمیق بسیار موثر و شگفت انگیز است و نیز طبق نظریه پزشکان امکان بهبودی بیماران مبتلا به آلزایمر نیز با استشمام عطر گل نرگس، وجود دارد. البته در این میان نباید این نکته بسیار مهم فراموش شود که افراد گرم مزاج بهتر است در بوئیدن این گل، تعادل را رعایت نمایند تا دچار سردرد نشوند.
جالب است بدانید که قدیمی ترین نرگس زارهای ایران متعلق به شهرستان بهبهان در شرق استان خوزستان است که قدمت آن به دوران پیش از میلاد مسیح (ع) باز می شود. گفته ها حاکی از آن است که گل نرگس در بهبهان به مقدار ای زیاد بوده که رنگ یکپارچه و طلایی گل نرگس از دور نمایان بوده و بوی عطرآگین آن ها به مشام هر رهگذری می رسیده است.
در نرگس زارهای بهبهان چهار نوع گل نرگس شناسایی شده که نرگس شهلا وسعت بیشتری را در این منطقه ها به خود اختصاص داده است. از انواع دیگر گل نرگس هم می توان به پُرپر یا شصت پر، پنجه گربه ای و مسکین اشاره نمود. جالب است بدانید که بهبهان رتبه دوم در فراوری گل نرگس در استان خوزستان را به خود اختصاص داده است. با توجه به این مسئله که برای پرورش گل نرگس کافی است بذر آن را تنها یک بار کاشت و برای همواره آن را برداشت کرد، می توان از این خلقت بی نظیر خداوندی در این شهرستان جهت تقویت صنعت توریستی بهره ها برد؛ خوشبختانه مسئولان استان عنوان نموده اند که مقدار فراوری گل نرگس در امسال نسبت به سال گذشته حدود 11 درصد افزایش داشته و این شهرستان با داشتن نرگس زارهای طبیعی یکی از قطب های توریستی استان به شمار می رود.
با توجه به سخنان مسئولان خوزستان، گل دهی گل های نرگس از نیمه دوم ماه آذر تا آخر بهمن و حتی در بعضی از منطقه ها تا نیمه نخست اسفند ماه ادامه دارد؛ بنابراین فرایند برداشت گل نرگس از سطح 200 هکتار از نرگس زارهای استان کلید خورده است و احتمال می رود که 50 میلیون شاخه گل 900 تن پیاز و 1700 تن پیازچه از این مقدار نرگس زار، برداشت شود. حال با توجه به خواص گل نرگس و نیز تاثیر زیبایی های نرگس زارهای استان خوزستان در جذب توریست، مسئولان این استان در دهه اخیر به برگزاری جشنواره های برداشت گل نرگس پرداخته و اکنون در حال آماده سازی جهت برگزاری ششمین جشنواره برداشت گل نرگس هستند. درواقع با توجه به گفته مسئولان خوزستان، ششمین جشنواره گل نرگس بهبهان از 20 دی ماه، هم زمان با برداشت گل از نرگس زارهای این شهرستان آن، هم در سطح ملی آغاز می شود و تا ششم بهمن ماه ادامه خواهد داشت. در این مراسم بزرگ و باشکوه ملی، توریستان داخلی و خارجی بسیاری شرکت خواهند کرد.
درواقع در این جشنواره که آن را به عنوان مهم ترین رویداد در بخش منابع طبیعی استان خوزستان می شناسند، برنامه های مختلفی از جمله برنامه های فرهنگی و هنری تدارک دیده و اجرا می شود. از جمله این برنامه ها می توان به برگزاری کنسرت های شهرام ناظری، حافظ ناظری، اهدای هشت هزار شاخه گل نرگس به آستان قدس رضوی، افتتاح موزه و چاپ کتاب گنجینه میراث خوزستان، نشست پژوهشی باستان شناسی و بعلاوه برپایی نمایشگاه هنرهای تجسمی که با حضور هنرمندان کشور صورت می گیرد، اشاره نمود.
از دیگر برنامه های درنظر گرفته شده برای برپایی این جشنواره ملی، برگزاری گشت توریستی فیلم سازان برای اعضای خانه فیلم سازان کوتاه سینمای ایران، امکان سرگرمی های آبی در دریاچه سد مارون و دیگر برنامه های فرهنگی، هنری و سرگرمیی است. بعلاوه در روزهای برگزاری جشنواره گل نرگس بهبهان، سازمان های مردم نهاد، خانه ها و اماکن فرهنگی، تاریخی، هتل ها و مراکز اقامتی این شهرستان امکانات و تسهیلات لازم جهت پذیرایی و میزبانی از میهمانان را فراهم نموده است.
منبع: کجارو / khozestan-online.ir / yjc.ir