سهم 2.5 درصدی آذربایجان شرقی از درآمدهای کشور ، ویژگی های سند تدبیر توسعه استان آذربایجان شرقی
به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، خبرگزاری خبرنگاران-رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی سهم استان از عملکرد درآمدها و نیز مالیات کشور را در سال گذشته به ترتیب 2.51 و 2.49 درصد گفت.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ داود بهبودی عصر امروز در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با اشاره به شاخص های کلان استان اظهار کرد: عملکرد درآمد استان در سال 1399 بالغ بر رقم 4219 میلیارد تومان و از این عدد 3875 میلیارد تومان مربوط به درآمدهای مالیاتی بوده است.
وی سهم آذربایجان شرقی از درآمدها و مالیات کشور را در سال گذشته به ترتیب 2.51 و 2.49 درصد و رتبه استان را نهم و هشتم کشور گفت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه نرخ مشارکت مالی استان در سال 1399 حدود 42.5 و نرخ بیکاری استان 8 درصد بوده؛ ارزش صادرات و واردات استان را نیز در سال گذشته به ترتیب 1413 (4 درصد از کشور) و 1001 میلیارد تومان گفت.
این اقتصاددان به مقایسه درآمد سرانه استان با سایر استان های کشور پرداخت و گفت: آذربایجان شرقی در جایگاه هفدهم سرانه ارزش اضافه نموده کشور قرار داشته است
وی ابراز داشت: در سال 1399 سهم بخش صنعت و معدن از اشتغال استان 38.1، کشاورزی 20.6 و خدمات 41.2 درصد و سهم ارزش اضافه نموده بخش صنعت و معدن 39.13، کشاورزی 7.94 و خدمات 49.3 درصد بوده است.
جهت گیری آذربایجان شرقی در صنعت، معدن و کشاورزی
بهبودی در ادامه خاطرنشان ساخت: در بخش صنعت جهت گیری استان به سمت صنایع با تکنولوژی بالا و حرکت از صنایع کارگربر به صنایع تکنولوژی برتر و مبتنی بر دانش بوده و بر ارتقای نقش استان در حوزه صنعت در کل کشور، جلوگیری از افول یا رکود استان در برخی حوزه های صنعت و تقویت برخی صنایع در حال رشد و در حال ظهور استان مورد تاکید واقع شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همچنین به مواردی مثل تلاش برای تعادل بخشی در پراکنش صنایع، جلوگیری از تمرکز بیش از حد آن ها در مرکز و غرب استان، ارتقا نقش صنوف و صنایع کوچک استان، ارائه و حمایت از بازاریابی، بازارسازی محصولات تولیدی و ایجاد و توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعتی و معدنی و ایجاد شبکه های تولیدی اشاره کرد.
وی بر لزوم افزایش توان رقابت پذیری استان در حوزه معدن، اجتناب از خام فروشی، حرکت به سمت فرآوری معدنی با آخرین تکنولوژی و کیفیت روز دنیا، رویکرد صادرات محور بخش و توجه به روینمودهای توسعه پایدار در فرایندهای استخراج، فرآوری و تولید محصولات معدنی تاکید کرد.
بهبودی یادآور شد: در بخش کشاورزی نیز جهت گیری استان به سمت کشاورزی مدرن و صنعتی، ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی با کاهش مصرف و هدررفت آب و اصلاح الگو و شیوه کشت، ایجاد و تکمیل زنجیره تولید، فرآوری و توزیع محصولات غذایی و کشاورزی خواهد بود.
ویژگی های دومین سند تدبیر توسعه استان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی در ادامه به تشریح ویژگی های دومین سند تدبیر توسعه استان پرداخت و این سند را برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی استان دانست.
بهبودی مدعی شد: از ظرفیت تمام نهادهای مدنی، مردم نهاد و خصوصی در تعریف و اجرای برنامه های سند تدبیر توسعه آذربایجان شرقی بهره برده ایم و توسعه همه جانبه استان در راستای بخش های مالی، اجتماعی، فرهنگی و غیره مدنظر قرار گرفته است
وی، جامع بودن از نظر اهداف و استراتژی و محدود بودن به اصلی ترین قابلیت ها و یا تنگناها، عدم نیاز به آمار و اطاعات تفصیلی و جامع و عدم نیاز به زمان بیشتر برای تهیه و اجرا، داشتن قابلیت اجرایی، پایش بان و امکان نظارت بهتر، مصون بودن محورهای کلیدی در مقابل تکانه ها و ضربات مالی دنیای، تمرکز به نقاط خاص و کلیدی و عدم نیاز به منابع مالی و فیزیکی خیلی زیاد و سرریز حاصل از فعالیت هسته های کلیدی در سایر حوزه ها و بخش های مالی و تسریع در فرایند حرکت آنها را از جمله ویژگی های دومین سند تدبیر توسعه آذربایجان شرقی گفت.
برنامه های آذربایجان شرقی برای تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از صحبت های خود، برنامه های استان در جهت تحقق رشد مالی 8 درصدی در بخش های مختلف را شرح داد و افزود: تحقق رشد مالی در سال 1401 نه فقط با ابزارهای بودجه ای و لیکن با فراهم سازی تمهیدات و الزامات مناسب در سطوح ملی، فرابخشی، بخشی و منطقه ای می تواند بالقوه مقدور باشد.
بهبودی بر لزوم ایجاد اجماع ملی با مشارکت تمامی ذی نفعان، ذی نفوذان، ذی ربطان و نخبگان دولتی، حاکمیتی، بخـش خصـوصی، دانشگاهی و سمن ها جهت تحقق رشد مالی مورد نظر تاکید کرد.
وی اتخاذ سیاست های مناسب مالی در عرصه های سرمایه گذاری، تولید، مالی، پولی و تجاری، اصلاح و ارتقای شاخص های فضای کسب و کار و ایجاد امید و افق روشن و با ثبات برای فعالان مالی بـرای استفاده از ظرفیت های خالی و ارتقای بهر ه وری ضروری برشمرد.
این اقتصاددان شرح داد: جهت تحقق رشد مالی باید در پی ایجاد تعامل فعال و سازنده با دنیا برای انتقال تکنولوژی، جذب سرمایه خـارجی، رفـع موانـع سیاسـی و غیراقتصـادی صادرات غیرنفتی، علم باوری در نظام تصمیم گیری کشور و شایسته سالاری در اداره کشور باشیم. ایازی خبرنگار خبرنگاران
منبع: خبرگزاری آریا