طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه ، خوشمزه ترین ترشی پاییزی
به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی که یک نسخه از است یکی از است. این ترشی مخصوص فصول سرد دستور تهیه راحتی دارد و برای درست کردن آن به گوجه فرنگی و گل کلم احتیاج دارید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه می پردازیم و نکات مهم برای تهیه این ترشی بسیار لذیذ را با شما در میان خواهیم گذاشت.
مواد لازم برای تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گل کلم | 1 عدد میانه |
گوجه فرنگی | 1 کیلوگرم |
سیر | 5 حبه |
آبلیمو | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
فلفل سبز قلمی | 1 یا 2 عدد |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان دلخواه |
ادویه کاری و تخم گشنیز | به میزان دلخواه |
سبزی خشک نعناع | 1 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 40 دقیقه
مدت زمان لازم جهت جا افتادن ترشی گل کلم با آب گوجه: 1 هفته
مراحل طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی
فصل پاییز فرصت مناسبی برای تهیه انواع ترشی ها به ویژه ترشی گل کلم با آب گوجه است. این ترشی را به راحتی و با مواد اولیه بسیار کم و در دسترس می توانید تهیه کنید.
مرحله اول: گل کلم و فلفل سبز را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی، گل کلم را به خوبی با آب و نمک ضدعفونی کنید و بشویید. سپس آن را به صورت ریز و نگینی خرد کنید. گل کلم های خرد شده را روی یک پارچه نخی بریزید تا به طور کامل خشک شوند و آب اضافه آن ها گرفته گردد. فلفل سبز را هم بشویید و خوب خشک کنید. وقتی فلفل خشک شد آن را خرد کنید.
مرحله دوم: گوجه فرنگی ها را بشویید و پوره کنید
در این مرحله باید گوجه فرنگی ها را آماده کنید. در ابتدا گوجه فرنگی ها را بشویید و برای چند دقیقه در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن ها خارج گردد. گوجه ها را پوست بکنید و با هر وسیله ای که در اختیار دارید مثل غذاساز، گوشتکوب برقی یا حتی رنده به شکل پوره در آورید.
مرحله سوم: پوره گوجه فرنگی را بجوشانید
پوره گوجه فرنگی را در یک قابلمه با سایز مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید آب گوجه فرنگی به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله چهارم: مایه ترشی را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی به شیوه مشهدی، 5 حبه سیر را پوست بگیرید و بشویید. سیر را با رنده مخصوص و یا با سیر له کن به شکل پوره در آورید.
ادویه های لازم جهت تهیه این ترشی یعنی نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، ادویه کاری و دانه گشنیز را در یک ظرف مناسب بریزید و هم بزنید تا یکدست شوند. سپس میزان لازم از آبلیمو را اضافه کنید. در خاتمه سیر رنده شده را به آنها اضافه کنید و همه مواد را به خوبی هم بزنید.
شما می توانید برای تهیه نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، ادویه کاری و آبلیمو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: گل گلم و آب گوجه را اضافه کنید
گل کلم و فلفل سبز را که از قبل شسته و خرد نموده اید به همراه پوره گوجه فرنگی را که آماده شده است به مخلوط سیر و ادویه و آبلیمو اضافه کنید. در خاتمه حدود یک قاشق غذاخوری نعنا خشک اضافه کنید و محتویات ترشی را به خوبی هم بزنید تا به طور یکدست ترکیب شوند و عطر و طعم مزه ها به خورد یکدیگر برود.
شما می توانید برای تهیه نعنا خشک به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: ترشی گل کلم و آب گوجه را استراحت دهید
برای داشتن یک ترشی گل کلم با آب گوجه لذیذ و با کیفیت باید یک شیشه تمیز، خشک و استریل را انتخاب کنید و محتویات ترشی را درون آن بریزید. درب شیشه را ببندید و آن را به مدت یک هفته در جای خشک و خنک و در دمای محیط قرار دهید. در این مدت اصلا درب ترشی را باز نکنید.
مرحله نهایی: ترشی گل کلم با آب گوجه را سرو کنید
بعد از یک هفته می توانید از ترشی گل کلم با آب گوجه بهره ببرید. ترشی را بعد از باز کردن درب آن حتما در یخچال نگهداری کنید.
شما می توانید آماده را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه
- آنچه گفته شد ساده ترین دستور تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه است. شما می توانید به همراه گل کلم بنا به سلیقه خود از هویج، کرفس و کلم برگ کوچک نیز در تهیه این ترشی بهره ببرید.
- می توانید به جای آبلیمو از سرکه بهره ببرید. سرکه ماندگاری ترشی را بالاتر می برد. برای این که بدانید برترین سرکه برای ترشی گل کلم چیست روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
- سیاه دانه و گلپر را نیز می توانید برای تهیه این ترشی به کار ببرید. اسیدهای موجب در سیاه دانه موجب برطرف زخم معده می گردد. گلپر نیز به علت خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی که دارد به ماندگاری بیشتر ترشی یاری و از کپک زدنش جلوگیری می نماید.
- میزان آب گوجه فرنگی ترشی حتما باید زیاد باشد، چون مواد ترشی آب را به خود می کشند.
- بعد از جا افتادن ترشی گل کلم و آب گوجه حتما ترشی را در یخچال نگهدارید.
- شستن گل کلم میزانی سخت است. برترین روش برای شستن و ضد عفونی کردن گل کلم این است که قسمت بالایی این گیاه به طور کامل در آب و نمک قرار بگیرد تا حشرات و لاروهای احتمالی از آنها خارج و ضدعفونی گردد.
- حتما از گل کلم تازه و بدون لک بهره ببرید. گل کلم کهنه باعث می گردد تا کیفیت ترشی آن با گوجه فرنگی مطلوب نباشد.
- این ترشی را تا یک ماه می توانید در یخچال نگهداری و آن را مصرف کنید.
- حتما از ظروف شیشه ای برای نگهداری ترشی بهره ببرید. ظروف پلاستیکی با اسید ترشی واکنش نشان می دهند و برای سلامت بدن انسان مضر هستند.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی
چرا ترشی کلم و پوره گوجه کپک می زند؟
این ترشی به دلایل مختلف ممکن است کپک می زند:
- گل کلم مرطوب باشد و خشک نشده باشد. رطوبت از دلایل اصلی ایجاد کپک در ترشی گل کلم است. برای اطمینان بهتر است گل کلم را از شب قبل آماده و خرد کنید تا کاملا خشک شوند.
- آب گوجه فرنگی رقیق باشد و به خوبی جوشانده نشده باشد.
- از ظرف خشک و تمیز برای نگهداری ترشی استفاده نشده باشد.
- ترشی در جای گرم و مرطوب نگهداری گردد.
- از قاشق چرب، کثیف و خیس در ظرف ترشی استفاده شده باشد.
غلظت آب گوجه برای ترشی انداختن چقدر باید باشد؟
آب گوجه باید تا جایی جوشانده گردد که نه غلظت خیلی زیادی داشته باشد و نه خیلی رقیق باشد. رقیق بودن آب گوجه باعث می گردد تا ترشی کپک بزند و غلظت زیادش نیز باعث می گردد آن طعم مطبوع گوجه را در ترشی نداشته باشد.
منبع: افق کوروش