50 ترفند رستورانی که فسنجون به روغن میفته و لعابدار میشه

به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، راز و رمز جا افتادن به روغن افتادن خورش فسنجان را بلد هستید؟ یکی از اصیل ترین است که در گذشته با نام فسنجون هم می شناختند. این خورشت با انواع مغزها اعم از گردو، پسته و حتی فندق و بادام هم قابل طبخ است و به همین علت برای درست کردن آن باید با فوت و فن خورشت فسنجان تا حدی آشنا باشید. در این مقاله از در مجله خبرنگاران می توانید با رازهای روغن انداختن و جا افتادن و خوشرنگ شدن خورشت فسنجان و خوشمزه شدن این غذای ایرانی پرطرفدار آشنا شوید.

50 ترفند رستورانی که فسنجون به روغن میفته و لعابدار میشه

ترفندهای به روغن افتادن فسنجان

غلظت مناسب، رنگ تیره، استفاده از مواد اولیه باکیفیت، پخت اصولی و صحیح، حفظ مزه ملس و خوشمزه آن همگی از رازهای خوشمزه شدن فسنجون هستند. درست کردن این غذا آن قدرها که به نظر می رسد، سخت نیست، اما برای طرز تهیه خورشت فسنجان مجلسی ضروری است تا حدی فوت و فن ها و رازهای خورشت فسنجان خوشمزه را بلد باشید. برای اینکه فسنجان به خوبی روغن بیندازد، باید بعضی نکات و ریزه کاری ها را رعایت کنید تا فسنجان تیره و جا افتاده داشته باشید.

زمان پخت طولانی فسنجان روی حرارت ملایم

پخت خورش فسنجان حداقل به 5 تا 7 ساعت زمان احتیاج دارد. اولین موضوعی که باید در خصوص رازهای روغن افتادن فسنجون بدانید، این است که بعد از اضافه کردن گردوهای آسیاب شده، باید آنها را تفت دهید تا روغن گردو خارج گردد و فسنجان به غلظت مناسبی برسد.

استفاده از حرارت ملایم مهم ترین راز روغن انداختن فسنجون است. دقت داشته باشید که استفاده از زودپز برای پخت خورش فسنجون مدت زمان آن را کوتاه می نماید. اما خورشت شما در نهایت روغن کمتری می اندازد.

نقش مهم گردو در روغن انداختن خورش فسنجان

به یاد داشته باشید که یکی از مهم ترین رازهای روغن انداختن فسنجون مربوط به چرخ کردن گردوهای آن است. برای اینکه خورش بیشتر روغن بیندازد، حتماً گردوها را دو بار چرخ کنید.

برای خرید با کیفیت و تازه و بعلاوه می توانید از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی اقدام کنید.

به فسنجون آب سرد اضافه کنید

برای طرز تهیه خورش فسنجون پر روغن، بعد از تفت دادن گردوها برای تهیه خورش فسنجون به روغن افتاده، به محض تفت خوردن گردوها، سریع دو لیوان آب یخ به گردو اضافه کنید و روی شعله گاز قرار دهید تا گردو با آب به جوش بیاید. این ترفند خورش فسنجان خوشمزه موجب روغن انداختن گردو می گردد.

بعلاوه در صورتی که آب خورشت شما کم شد، به جای افزودن آب داغ یا جوش، اندازهی کمی آب سرد به خورش اضافه کنید. این کار موجب می گردد گردو بیشتر روغن بیندازد. آب سرد باعث ایجاد شوک دمایی می گردد و خورش فسنجان بیشتر روغن می اندازد.

اضافه کردن اندازهی نعناع خشک به خورش فسنجون

طبق رسومی از آشپزهای قدیمی برای روغن انداختن بیشتر خورشت فسنجان، شما می توانید اندازهی کمی نعنا خشک آسیاب شده به خورشت در ساعت انتهایی پخت اضافه کنید تا روغن بیشتری بیفتد.

را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

افزودن یخ به خورشت فسنجان

در زمان پخت خورش فسنجان و هر نیم ساعت یک بار، مخصوصا اگر در مراحل آخر پخت فسنجان مجلسی متوجه شدید که فسنجان شما روغن نینداخته است، یک یا دو قالب کوچک یخ به خورش اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مربوط به گردو برای روغن انداختن خورشت فسنجان

از گردوی چرب بهره ببرید

توجه داشته باشید که برای فسنجون حتماً از مغز گردوی پرچرب ایرانی بهره ببرید. باید از گردویی بهره ببرید که وقتی آن را بین دو انگشت فشار می دهید، روغن از آن خارج گردد. این راز روغن انداختن فسنجون موجب می گردد تا خورشت شما ظاهر مجذوب نماینده تری پیدا کند.

مغز گردو را پوره کنید

گردو را دو بار چرخ نموده یا به خوبی له کنید و بعد داخل خورشت بریزید. توجه داشته باشید که گردوی میکس شده شما باید حالتی مثل پودر سوخاری داشته باشد. نه خیلی درشت باشد و نه خیلی له شده و چسبیده به هم.

گردو را تفت دهید

قبل از اضافه کردن گردوی پوره شده به خورشت، بهتر است کمی آن را تفت دهید و سپس به غذا اضافه کنید. این کار موجب می گردد خورشت شما لعاب دار گردد و گردو طعم بهتری به خورشت بدهد. هیچ گاه برای تفت دادن گردو از روغن استفاده نکنید. گردوها را بدون روغن با حرارت ملایم داخل ماهیتابه هم بزنید تا داغ شوند.

استفاده از رب انار با کیفیت در خورشت فسنجان

راز خوشرنگ شدن خورشت فسنجان تا حدود زیادی به رب انار () آن بستگی دارد. شما می توانید برای طرز تهیه خورشت فسنجان مجلسی از رب ملس رو به ترش بهره ببرید و طبق ذائقه خودتان ربی در فسنجان بریزید که کمی طعم شیرین دارد.

در صورت تمایل، را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

زمان مناسب افزودن رب انار به فسنجان

به یاد داشته باشید که هیچ گاه مزه رب انار فسنجان را در مرحله اولی که رب اضافه می گردد نچشید. معمولاً در مرحله اول طعم رب هنوز کم است و ممکن است کم ترش و کم مزه به نظر برسد. اما حدود 1 ساعت بعد و زمانی که خورشت فسنجون کمی جا بیفتد و بجوشد، طعم رب خودش را نشان می دهد.

استفاده از شکلات تخته ای در فسنجان

اضافه کردن رب انار راز خوشرنگ شدن فسنجان است و رنگ گردو را تیره تر می نماید. برای طرز تهیه فسنجون تیره می توانید از اندازهی شکر در خورشت اضافه کنید. این کار موجب تیره شدن خورش فسنجان می گردد.

بعضی افراد به جای اضافه کردن شکر از اندازهی شکلات تخته ای استفاده می نمایند. این کار هم طعم ملسی به غذا می دهد و هم رنگ خورشت فسنجان را تیره و خوش رنگ می نماید.

برای خرید می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

به کار بردن شکر در فسنجان

حتی اگر دوست دارید خورشت فسنجان شما ترش باشد، باز هم به یاد داشته باشید که راز خوشرنگ شدن خورش فسنجان اضافه کردن حداقل یک قاشق غذاخوری شکر است. این کار علاوه بر رنگ دادن به خورشت، موجب شفاف شدن رنگ خورشت فسنجون شما نیز می گردد و تأثیر زیادی بر ترشی غذا نمی گذارد.

برای اضافه کردن شکر هیچ گاه چند قاشق شکر را با هم اضافه نکنید. اول یک قاشق شکر به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خوب در آن حل گردد. سپس طعم خورشت را بچشید و در صورت احتیاج دوباره شکر به آن اضافه کنید.

را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

زمان و طریقه اضافه کردن مرغ به خورشت فسنجان

مرغ فسنجان را سرخ کنید

یکی دیگر از رازهای خوشمزه شدن خورشت فسنجان مربوط به آماده کردن مرغ آن است. قبل از اضافه کردن مرغ ها به فسنجان حتماً آن ها را در روغن سرخ کنید. این کار موجب می گردد تا مرغ داخل خورش له نگردد و از هم نپاشد.

مرغ را بعد از پخت گردو به فسنجون اضافه کنید

از فوت و فن خورش فسنجان جا افتاده این است که مرغ را باید بعد از پخت گردو با آب، به خورشت اضافه کنید. این کار از له شدن مرغ ها داخل خورشت جلوگیری می نماید و ظاهر بهتری به خورش شما می دهد.

این ترفند درباره فسنجون با بوقلمون، گوشت تکه ای و گوشت چرخ نموده قلقلی هم صدق می نماید.

بیشتر بخوانید:

راز لعابدار شدن خورشت فسنجان

اگر خورش فسنجان آبکی باشد و به خوبی جا نیفتد، طبیعتا روغن هم نمی دهد. پس باید فکری به حال لعابدار شدن خورشت فسنجان کنید. برای غلیظ شدن و لعاب انداختن خورش فسنجان، نکات زیر را رعایت کنید:

تناسب گردو و مرغ در خورشت فسنجان

فوت و فن خورش فسنجان برای غلیظ شدن، این است که از اندازه گردوی مناسبی بهره ببرید. اگر گردوی خورشت شما کم باشد، خورشت فسنجان حالت آبکی پیدا می نماید. باید تقریباً نصف وزن مرغ یا گوشت خود گردو به خورشت اضافه کنید.

استفاده از مواد اولیه لعاب دهنده در خورشت فسنجان

  • اگر بعد از اضافه کردن گردو در نهایت باز هم احساس کردید، خورشت شما آبکی شده است، می توانید یک سیب درختی را پوست بگیرید. با رنده ریز، رنده نموده و به خورشت اضافه کنید. این کار موجب لعاب دار شدن خورشت فسنجان می گردد.
  • اضافه کردن 3 تا 4 عدد آلود بخارا موجب می گردد خورشت فسنجان لعاب و غلظت بیشتری پیدا کند.
  • استفاده از سیب زمینی رنده شده با رنده ریز نیز ایده خوبی برای لعاب دار کردن خورشت فسنجان است.
  • برای لعاب بیشتر در نهایت، می توانید به مقدار یک قاشق چای خوری آرد را با کمی آب، حل نموده و به فسنجان اضافه کنید.
  • به خاطر داشته باشید که در طرز تهیه فسنجان مجلسی بهتر است پیاز را با رنده ریز خرد کنید تا ظاهر خورشت شما بهتر گردد و بافت یکنواخت تری پیدا کند.

بیشتر بخوانید:

ادویه مخصوص خورشت فسنجان چیست؟

از رازهای خوشمزه شدن خورشت فسنجان روغن انداخته این است که از ادویه ها و طعم دهنده های مناسبی برای این غذا بهره ببرید. اضافه کردن زعفران به خورشت فسنجان موجب می گردد تا غذا طعم و عطر بهتری پیدا کند. استفاده از ترکیب زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل برترین ادویه ها هستند که باید در خصوص فوت و فن خورش فسنجان بدانید.

یکی دیگر از روش ها و رازهای خوش طعم شدن خورشت فسنجان این است که در ترکیب با گردو، از مغز پسته آسیاب شده نیز بهره ببرید. این کار موجب می گردد تا طعم خورشت شما چندین برابر خوشمزه تر گردد. نسبت مقدار پسته به گردو باید حدود یک سوم باشد. راستی هم جزو نسخه های مجلسی فسنجون است.

بیشتر بخوانید:

سوالات متداول درباره روغن انداختن فسنجون مجلسی

از کجا بفهمیم خورش فسنجون جا افتاده؟

زمانی که همه مواد خورش فسنجان به خوبی پختند، خورش فسنجان روغن انداخت، غلیظ شد و لعاب داشت، خورش شما آماده است.

اگر آب فسنجان زیاد شد چه کنیم؟

اندازه آب خورش فسنجان بسیار مهم است. اگر آب خورش زیاد شد، شعله زیر خورش را بالا ببرید تا آب اضافی خورش تبخیر گردد. مراقب باشید خورشتان نسوزد یا این موضوع بر جا افتادن خورش تاثیر منفی نگذارد.

چرا فسنجون روغن نمیندازه؟

1- گردویی که استفاده نموده اید، مرغوب و پرچرب نبوده است.

2- گردو را به مقدار کافی پوره ننموده اید.

3- گردو را به خوبی تفت نداده اید.

4- به گردو آب سرد اضافه ننموده اید.

5- حرارتی که خورش را با آن پخته اید، بالا بوده است.

6- خورش فسنجان جا نیفتاده است.

7- از ترفند استفاده از یخ در خورش، استفاده ننموده اید.

چرا خورش فسنجان تلخ می گردد؟

1-گردو تلخ و نامرغوب بوده است.

2- گردو را با پوست تلخ روی آن یا چوب میانی گردو، پوره نموده اید.

3- رب انار تلخ بوده است.

4- تعادل مواد اولیه و ادویه های خورش فسنجون، رعایت نشده است.

5- گردو و ادویه ها را زیاد تفت داده اید.

6- شعله زیر خورش فسنجان زیاد بوده و خورشتان سوخته است.

برای برطرف تلخی فسنجان می توانید از تکه های سیب زمینی شیرین، کدو، سیب سرخ یا هویج بهره ببرید.

چرا فسنجان تیره نمیشه؟

1- گردو را به خوبی تفت نداده اید.

2- رب انار یا رب آلوچه مرغوب استفاده ننموده اید.

3- خورش فسنجان جا نیفتاده است.

چرا فسنجان سیاه می گردد؟

1- برای سیاه شدن رنگ خورش فسنجان، گردوی مرغوب استفاده نموده و آن را تفت دهید.

2- از رب انار تیره بهره ببرید.

3- فسنجان را روی حرارت ملایم و برای مدت حداقل 3 ساعت بپزید.

4- از نعناع خشک در اواخر پخت خورش بهره ببرید.

5- از کمی شکلات تخته ای یا شکر برای سیاه شدن خورش فسنجان یاری بگیرید.

چرا فسنجان شل می گردد؟

علت شل شدن و وا رفتن خورش فسنجان، اضافه کردن اندازه زیاد آب است. نباید آب زیادی به خورش فسنجان اضافه کنید و باید اجازه دهید آب به خوبی بعد از پخت، تبخیر گردد. می توانید از روش های لعاب دادن خورش فسنجان (در متن شرح داده شده است) بهره ببرید.

چرا فسنجون کف می کنه؟

1- کف کردن خورش فسنجان در اوایل پخت، به خاطر آزاد شدن پروتئین ها و مواد مغذی موجود در خورش است. معمولا بعد از جا افتادن خورش، کف های روی فسنجان هم از بین می رود.

2- اگر اندازه کف ها زیاد هستند می توانید با قاشق آنها را از سطح آب، جمع کنید.

3- ضمناً اگر مرغ یا گوشت را سرخ نکنید یا به خوبی نپزید و بعد به خورش اضافه کنید، احتمال کف کردن خورش فسنجون زیاد است.

چرا فسنجونم مزه نداره؟

1- برای خوشمزه و طعم دار خورش فسنجون، باید تناسب مواد اولیه را رعایت کنید.

2- از چاشنی ها و ادویه ها به مقدار صحیح بهره ببرید.

3- از گردو و رب انار مرغوب بهره ببرید.

4- اجازه دهید فسنجان کاملا جا بیفتد و بعد آن را سرو کنید. در این صورت، طعم ها به خورد هم می روند.

اندازه گردو در خورشت فسنجان چقدر باید باشد؟

اندازه گردویی که در فسنجان به کار می برید باید نصف اندازه گوشت یا مرغ خورش باشد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 4 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 4 اردیبهشت 1404 گردآورنده: f30bar3a.ir شناسه مطلب: 1919

به "50 ترفند رستورانی که فسنجون به روغن میفته و لعابدار میشه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "50 ترفند رستورانی که فسنجون به روغن میفته و لعابدار میشه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید