طرز تهیه رشته خوشکار، شیرینی سنتی رشت
به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، رشته خوشکار شیرینی سنتی خوشمزه ای است که سوغات رشت محسوب میشود و مخصوص استان گیلان است. این شیرینی بدلیل دارا بودن مغز گردو و دارچین و هل علاوه بر اینکه مغذی است طعم ویژه ای هم دارد. شما در تهیه این شیرینی میتوانید از آرد گندم یا آرد برنج بهره ببرید. علاوه بر آن دست خودتان است که از آب یا شیر در این شیرینی بهره ببرید. علاوه بر مغز گردو در مواد میانی این شیرینی شما میتوانید از سایر مغزها هم بهره ببرید.
برای تهیه شربت این شیرینی شما باید آب را جوشانده و با گلاب و شکر مخلوط کنید البته میتوانید بجای شکر از عسل بهره ببرید اما باید دقت کنید که حرارت سبب میگردد خواص مفید عسل از بین برود بنابراین حتما اجازه دهید ابتدا آب جوشیده ولرم گردد سپس با عسل مخلوط کنید. نسبت ترکیب آب و عسل در شربت این شیرینی به نسبت 3 به 1 است.
بدلیل اینکه این شیرینی در روغن سرخ میگردد استفاده زیاد آن میتواند برای سلامتی مضر باشد بنابراین حتما دقت کنید که در مصرف این شیرینی تعادل را رعایت کنید. البته شما میتوانید برای اینکه شیرینی سالم تری تهیه کنید بجای روغن معمولی از روغن کنجد برای سرخ کردن شیرینی ها بهره ببرید. اما حتما دقت کنید که حرارت ملایم باشد که باعث سوختن روغن نگردد. درست کردن این شیرینی در منزل به شما این اطمینان را خواهد داد که اصول بهداشتی در تهیه آن رعایت شده است.
بدلیل بالا بودن کالری این شیرینی شما میتوانید از آن در ماه مبارک رمضان بهره ببرید. در قنادی ها برای تهیه رشته خوشکار از شانه های مخصوص برای ریختن رشته ها و از سینی مسی برای سرخ کردن استفاده میگردد. البته شما میتوانید در منزل برای ریختن رشته ازقیف و برای سرخ کردن رشته ها از تابه بهره ببرید.
اگر در تهیه شربت این شیرینی از شکر استفاده میکنید باید مخلوط آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا خوب قوام آمده و غلیظ گردد. اما اگر از عسل استفاده میکنید باید پس از جوشیدن آب آنرا از روی حرارت برداشته و بگذارید تا کمی خنک گردد سپس عسل را با آن ترکیب کنید.از انواع دیگر دسر های ایرانی می توان به حلوا سیاه ،خاگینه ، شعریه و سوهان عسلی اشاره نمود.
مواد لازم
آرد برنج یا گندم : 1 لیوان
آب : 1 لیوان
مغز گردو ساییده شده : 5 قاشق غذاخوری
پودر شکر : 4 قاشق غذاخوری
پودر پسته : به میزان دلخواه
پودر نارگیل : به میزان دلخواه
پودر دارچین : 1 قاشق غذاخوری
پودر هل : نصف قاشق چای خوری
قیف مخصوص یا معمولی
مواد لازم شربت خوشکار:
آب : 1.5 پیمانه
شکر : 2 پیمانه
دارچین : 1 قاشق مرباخوری
مراحل
ابتدا آرد و آب را با هم مخلوط کنید.
پس از آنکه مواد بالا را با هم مخلوط کردید حدود 2 الی 3 ساعت به خمیر حاصل شده استراحت دهید.
مخلوط آب و آرد را داخل قیف بریزید.
پودر شکر و مغز گردو را با هم مخلوط کنید.
پودر دارچین و پودر هل را به مخلوط شکر و گردو اضافه نموده و خوب هم بزنید.
سپس تابه را چرب نموده و روی حرارت قرار دهید.
با یاری قیف مخلوط آب و آرد را بصورت دایره ای و خطوط عمودی و افقی داخل تابه بریزید.
قبل از سرخ شدن رشته ها و پس از گذشت 3 دقیقه آنها را از روی حرارت بردارید.
رشته ها را روی پارچه ای تمییز میگذاریم و صبر میکنیم تا خنک گردد.
مواد میانی که در بالا با هم مخلوط کردید را داخل رشته ها بگذارید و رشته ها را تا بزنید.
سپس داخل روغن سرخ کنید.
پس از طلایی شدن رشته ها آنها را از تابه خارج نموده و داخل شربت بغلطانید.
شیرینی ها را از داخل شربت درآورده و در نهایت در ظرف بچینید.
طرز تهیه شربت :
آب و شکر را مخلوط نموده و روی حرارت قرار دهید تا قوام آید.
سپس آن را از روی حرارت برداشته و پودر دارچین را به آن اضافه کنید.
پس از انتها پخت شیرینی ها می توانید از شربت مورد نظر روی آنها بریزید.
منبع: گردشبان