طرز تهیه ماش و قمری یکی از غذاهای لذیذ و عالی اصفهانی

به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، یکی از غذاهای بسیار لذیذ و عالی در قلب اصفهان که توانسته نظر اهالی شهر و گردشگران را به خود جلب کند، ماش و قمری است. این غذای اصیل در دیگر شهرهای ایران نیز طبخ می گردد و هواداران بسیاری دارد. این غذای عالی هم با گوشت و هم بدون گوشت تهیه می گردد و برای افراد گیاهخوار نیز غذایی بسیار عالی و مغذی به شمار میرود. رعایت فوت وفن های ماش و قمری باعث شده تا با طعم اصلی و بی نظیر این غذا روبه رو شوید و بتوانید در روزهای مختلف سال از آن لذت ببرید. مواد اولیه موجود در این غذا بسیار مقوی هستند و توانسته اند غذایی کامل را ارائه دهند.

طرز تهیه ماش و قمری یکی از غذاهای لذیذ و عالی اصفهانی

مواد اولیه مورد احتیاج برای ماش و قمری با گوشت

برای تهیه ماش و قمری باید مواد اولیه مورد احتیاج را در اختیار داشته باشید تا بتوانید غذایی لذیذ را طبخ نمایید. در ادامه به مواد اولیه مورد احتیاج برای چهار نفر اشاره می کنیم.

  • گوشت گوسفند: 200 گرم
  • کلم قمری: 2 عدد
  • ماش: 1 لیوان
  • سبزی (شنبلیله، تره، جعفری و مرزه): 300 گرم
  • برنج: نصف استکان
  • پیاز میانه سرخ شده: 2 عدد
  • فلفل، زردچوبه و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه ماش و قمری

برای تهیه ماش و قمری باید مراحل مختلفی را رعایت کنید و طبق این روند پیش بروید تا بتوانید به غذایی دلچسب برسید. در ادامه به تمامی مراحل مورد نظر برای تهیه ماش و قمری اشاره می کنیم.

  1. در اولین مرحله باید گوشت را تکه تکه نموده و آن را بشوئید تا خون موجود در آن از بین برود. توجه داشته باشید که میزان گوشت سلیقه ای است؛ اما وجود تکه های کوچک در غذا جلوه بهتری را ارائه می دهد.
  2. گوشت را درون قابلمه مناسب بریزید و با اندازهی آب روی حرارت بگذارید تا گوشت به حالت نیم پز برسد.
  3. ماش مورد نظر را به خوبی تمیز نموده و سپس بشوئید تا آلودگی های موجود از بین بروند. در ظرفی جداگانه دو الی سه برابر اندازه ماش آب بریزید و اجازه دهید تا ماش نیز با حرارت ملایم پخته شود.
  4. کلم قمری موجود را باید رنده نمایید که در ابتدا باید پوست آن را جدا نموده و سپس آن را رنده کنید.
  5. پس از نیم پز شدن گوشت، کلم قمری های رنده شده را اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشند.
  6. در این مرحله باید سبزی را تمیز، شسته و خرد کنید. پس از گذشت ده دقیقه، سبزی و برنج را به گوشت و کلم اضافه نمایید.
  7. اجازه دهید تا تبخیر آب موجود در قابلمه غذا بجوشد و سپس با استفاده از گوشت کوب، محتویات داخل قابلمه را به خوبی بکوبید.
  8. پس از کش دار شدن مخلوط غذای شما آماده می شود و می توانید از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه ماش و قمری بدون گوشت

در صورتی که به گوشت علاقه مند نیستید، می توانید ماش و قمری را بدون گوشت تهیه کنید و طعمی عالی را بچشید. در ادامه مواد اولیه مورد احتیاج برای این غذا بیان شده اند.

  • برنج: 1 پیمانه
  • ماش خیس خورده: 1.5 پیمانه
  • کلم قمری میانه: 1 عدد
  • سبزیجات (جعفری، شوید، تره و مرزه): 250 گرم
  • شنبلیله خشک: 1 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 3 عدد
  • زردچوبه، نمک و فلفل: به اندازه لازم

طرز تهیه ماش و قمری بدون گوشت

افراد گیاهخوار می بایست مراحل زیر را انجام دهند تا بتوانند ماش و قمری بی نظیری را طبخ کنند.

  1. در ابتدا ماش و برنج را در ظرفی خیس نمایید.
  2. در این مرحله پوست کلم قمری را جدا کنید تا در زمان پخت، بافت نرمی را شاهد باشید. آن را رنده نموده و کنار بگذارید.
  3. قابلمه مناسبی بردارید و سپس دوبرابر اندازه برنج و ماش موجود، آب اضافه نمایید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش آید. پس از 10 دقیقه جوشیدن می بایست کلم قمری را اضافه کنید.
  4. در این مرحله باید سبزی ها را به خوبی پاک نموده و بشوئید و سپس خرد کنید و به محتویات داخل قابلمه اضافه نمایید.
  5. پس از اضافه کردن سبزی و کلم باید به مدت 20 دقیقه به محتویات داخل قابلمه اجازه دهید تا به خوبی پخته شوند و بافت منسجمی را ایجاد کنند.
  6. در این فاصله پیازداغ خود را آماده نموده و پس از سرخ شدن پیازها در آخرین مراحل سرخ شدن می توانید شنبلیله را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بو و عطر آن ایجاد شود. توجه داشته باشید که شنبلیله در زمان کوتاهی می سوزد و باید پس از اضافه کردن آن به پیازها تنها در حدود 10 الی 20 ثانیه به آن اجازه سرخ شدن دهید.
  7. در این مرحله زردچوبه و فلفل را نیز به پیازها اضافه کنید و سپس زیر تابه را خاموش نمایید.
  8. پیازداغ ایجاد شد را به قابلمه اضافه کنید و پس از گذشت زمانی کوتاه می توانید آن را سرو نمایید.
  9. غذای شما پس از گذشت 20 دقیقه آماده شده و می توانید آن را با پیازداغ و نعناداغ تزئین نمایید.

فوت و فن های طرز تهیه ماش و قمری

برای تهیه ماش و قمری باید به بعضی از نکات طلایی توجه کنید تا بتوانید طعم واقعی این غذای اصیل اصفهانی را بچشید. در ادامه به این نکات مهم اشاره می کنیم.

  • برای این غذا احتیاجی به خرد شدن سبزی به میزان های ریز وجود ندارد و می توانید هر ساقه سبزی را تنها چند برش بزنید تا کمی خرد و کوچک شود.
  • در کنار این غذای عالی می توانید از ترشی یا سبزی بهره ببرید و طعمی خاص را امتحان نمایید.
  • آب موجود در غذا باید به طور کامل از بین برود به اصطلاح به روغن بنشیند. در این شرایط است که غذا بافت بسیار خوبی را پیدا می نماید و طعم آن نیز بسیار لذیذتر می شود.
  • باید کوبیدن ماش و قمری به صورت یکنواخت انجام گیرد تا مواد به صورت کامل له و یکدست شوند.
  • کلم قمری از آن دست مواد غذایی به شمار میرود که زمان پخت بالایی دارد و باید بازه زمانی بسیاری را برای پخت آن اختصاص داد. به همین علت ما به صورت رنده شده از آن استفاده می کنیم. در صورت تمایل به صورت کامل، باید آن را همراه با گوشت بپزید.
  • ماش باید چندین بار خیسانده شود و سپس آب آن تعویض شود تا نفخ موجود از بین برود.

سخن پایانی

در دل استان اصفهان می توانید یکی از خوش طعم ترین غذاها را شاهد باشید که با طعم عالی خود شما را سرمست می نماید. ماش و قمری هم با گوشت گوسفندی و هم بدون گوشت گوسفندی طبخ می گردند و برای افرادی که به گوشت تمایلی ندارند بسیار مناسب است. شما می توانید این غذای مفید و مغذی را در زمانی کوتاه تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید. مواد اولیه موجود برای این غذا شامل برنج، انواع سبزیجات، ماش، گوشت، زردچوبه، فلفل و… می شوند. بهتر است تا ماش از قبل خیسانده شده تا نفخ موجود از بین برود. پیازداغ و وجود شنبلیله تاثیر بسیار زیادی بر طعم نهایی غذا دارد و می تواند عطر بسیار مطلوبی را ایجاد کند.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 27 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1404 گردآورنده: f30bar3a.ir شناسه مطلب: 1928

به "طرز تهیه ماش و قمری یکی از غذاهای لذیذ و عالی اصفهانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماش و قمری یکی از غذاهای لذیذ و عالی اصفهانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید