امکان توقف فرایند پیری در انسان
به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، طبق این آنالیز پروتئینی به نام سی بی ایکس 7 که گویا فراوری آن طی میان آسایی افزایش می یابد، نقشی محوری در تنظیم کردن تغییرحالت های ژن ها ایفا می نماید. به گفته محققان، این پروتئین را احتمالاً می توان در بدن انسان دستکاری کرد و فرایند پیر شدن را تغییر داد.
دانشمندان می گویند با دست کاری سازوکار یک پروتئین در بدن انسان می توان فرایند پیر شدن را تغییر داد
تحقیقی در خصوص برکه ماهی فیروزه ای آفریقا، رمز و راز پدیده ای زیست شناختی را تعیین نموده است که باعث درنگ در حیات رویان ها می گردد و یافته های این تحقیق می تواند به جلوگیری از پیری انسان یاری کند.
گونه هایی مثل برکه ماهی می توانند خود را در حالت پویایی معلق معروف به میان آسایی قرار دهند به طوری که فرایند پیری عملاً متوقف می گردد تا این موجودات زنده بتوانند در محیط های خطرناک دوام بیاورند.
طبق این تحقیق که در مجله دانشگاهی ساینس منتشر شده است رویان ها کار هایی مثل رشد یاخته و بالیدن اندام ها را ماه ها و حتی سال ها متوقف می نمایند بی آن که به بهای فرایند بعدی بلوغ، باروری و زندگی تمام گردد.
با شناخت سازوکارهای میان آسایی می توان به درمان بیماری هایی مربوط به کهولت سن و حتی حفظ اندام های بدن یاری کرد. آن برونت، ژن شناس دانشگاه استنفورد که یکی از نویسندگان این گزارش تحقیقاتی است، می گوید: طبیعت راه هایی برای متوقف کردن ساعت حیات پیدا نموده است.
طبق این تحقیق ژن های درگیر در تکثیر یاخته ها و رشد اندام های برکه ماهی فیروزه ای آفریقا طی میان آسایی رویانی غیرفعال می شوند. ضمناًً فعالیت ژن هایی که پایشگری دستگاه بدن را انجام می دهند تشدید می گردد و ژن های مرتبط با حفظ ماهیچه ها و سوخت و ساز نیز تحت تأثیر قرار می گیرند.
طبق این آنالیز پروتئینی به نام سی بی ایکس 7 که گویا فراوری آن طی میان آسایی افزایش می یابد، نقشی محوری در تنظیم کردن تغییرحالت های ژن ها ایفا می نماید. به گفته محققان، این پروتئین را احتمالاً می توان در بدن انسان دستکاری کرد و فرایند پیر شدن را تغییر داد.
برونت که استاد ارشد دانشگاه است، گفت: به نظر ما با آنالیز فرایند میان آسایی رویانی می توان به خوبی دریافت که چگونه باید یاخته ها و بافت ها را به مدت طولانی حفظ کرد.
چون یاخته ها و بافت ها با افزایش سن دچار تباهی می شوند، می توان گفت که شاید چنین شناختی بتواند به یافتن راهبرد هایی برای حفظ بهتر بافت ها و اندام ها یاری کند.
کریستف انگلرت، ژن مولکول شناس موسسه کهولت لایپزیک در آلمان، می گوید: این تحقیق جدید سبب می گردد این دید که الگوواره میان آسایی حالتی غیرفعال و ملالت بار است تغییر کند و آن را حالت فعال عدم رشد رویانی تلقی کنیم.
کرم های لوله ای هم وقتی با تغییرات محیطی چالشی یا بی غذایی روبرو شوند، می توانند رشد و سن افزایی خود را متوقف نمایند. اما بی مهرگانی مثل کرم لوله ای فاقد بسیاری از ساختار ها مثل دستگاه ایمنی تطبیقی هستند که باعث پیر شدن سایر جانوران می شوند.
بیش از 130 گونه پستان دار دارای حالت هایی از میان آسایی هستند.
منبع: ایندیپندنت
منبع: فرادید