از تجاری سازی محصولات فناورانه تا برگزاری دوره های توانمندسازی

به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت استان تهران، نهادی زیرمجموعه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران است که مهم ترین هدف خود را حمایت از این شرکت ها عنوان می نماید. شاید مهم ترین فعالیت این انجمن در سال 1399 و شیوع کرونا برگزاری جلسات کمیته تجاری سازی بود که نقش پلی میان کسب وکارهای دانش بنیان و سرمایه گذاران را ایفا می کرد.

از تجاری سازی محصولات فناورانه تا برگزاری دوره های توانمندسازی

به گزارش خبرنگاران، در سالی که گذشت کسب وکارهای دانش بنیان حوزه سلامت و سرمایه گذاران این عرصه، در یازده جلسه گرد هم آمدند تا طرح های فناورانه سلامت که احتیاج به سرمایه دارند، سرمایه گذاران خود را پیدا نمایند. در هر جلسه کمیته تجاری سازی شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت جزئیات چهار طرح از سوی مجریان طرح ها ارائه می شد و سرمایه گذاران علاقمند سوالات خود را درباره طرح های ارائه شده می پرسیدند.

دکتر حسین وطن پور، رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت استان تهران هدف از تاسیس انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت با همکاری اتاق بازرگانی تهران را درراستای پذیرش بخشی از وظایف نهادهای حاکمیتی در امور شرکت های دانش بنیان و همکاری با کلیه بازیگران در این عرصه می داند و در این باره می گوید: در حال حاضر، این انجمن بالغ بر 120 عضو دارد که مجوز دانش بنیانی خود را از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت نموده و یا هسته های فناور مستقر در مراکز رشد دانشگاههای علوم پزشکی و پارک های علم و فناوری هستند. همزمان با توسعه واحدهای نقش آفرین در توسعه فناوری سلامت نظیر شتاب دهنده ها، با تصویب مجمع عمومی امکان عضویت آنها نیز در انجمن فراهم می گردد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره مهم ترین فعالیت های اجرا شده توسط انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت در سالی که گذشت، به خبرنگاران گفت: کوشش زیادی کردیم تا زنجیره تامین در انجمن تشکیل گردد یعنی بسیاری از اعضای انجمن توانستند با یکدیگر ارتباط برقرار نموده و احتیاجهای همدیگر را در ابعاد مختلف مرتفع نمایند. انجمن با اطلاع رسانی به موقع به اعضای خود توانست نقش خوبی در بهره مندی شرکت ها از تسهیلات در نظر گرفته شده دولت برای این گروه از فعالان کسب و کار دانش بنیان ایفا نماید. علاوه بر این، با مکاتباتی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین سازمان غذا و دارو داشتیم، پیشنهاد ایجاد میز خدمت را ارائه کردیم. از آن جایی که شرکت های نوپا آشنایی زیادی با امور مرتبط با ثبت محصول در سازمان غذا و دارو، ثبت به عنوان شرکت دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و یا اخذ تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی ندارند، انجمن با طرح میز خدمت آمادگی خود را برای ارائه این نوع خدمت اعلام داشته است.

رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت استان تهران ادامه داد: تفاهم نامه هایی را با کانون پتنت ایران، با انجمن شهرداران آسیا و واحد بین الملل دانشگاه امیرکبیر در کیش امضا کردیم تا بتوانیم فعالیت بیشتری در زمینه صادرات محصولات دانش بنیان شرکت های عضو داشته باشیم. کوشش کردیم با شناسایی شرکت های ایرانی علاقمند به حوزه محصولات دانش بنیان در کشورهای همسایه زمینه همکاریهای صادراتی بین آنها و شرکت های دانش بنیان داخل ایران را فراهم و در رابطه با ثبت محصولات دانش بنیان شرکت های عضو اقدام کنیم.

وطن پور درباره برگزاری جلسات کمیته تجاری سازی گفت: جلسه کمیته تجاری سازی انجمن به طور مرتب هر ماه برگزار می گردد و زمینه برای تعامل و دسترسی سرمایه گذاران به فناوران فراهم است. انجمن خوشبختانه در زمینه توانمندسازی اعضاء خود، وبینارها و کارگاه های بسیاری را برای مدیران شرکت ها برگزار نموده است تا آنها با اصول بیزینس پلن و روال ثبت شرکت ها و اختراعات و ... آشنا شوند.

رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت پیشتر درباره یکی از خدمات ارائه شده توسط این انجمن گفته بود: این انجمن همچنین زمانی که اختلافات و مسائل حقوقی برای شرکت ها به وجود بیاید، به وسیله شوراهای داوری خود و پیش از طرح شکایت رسمی شرکت ها در قوه قضاییه، به موارد اختلاف و اشکالات حقوقی شرکت ها می پردازد.

وی با اشاره به برگزاری سمینارهای آموزش مجازی در دوره شیوع کرونا و آموزش مدیران با اصول شراکت و نحوه اداره شرکت ها، کارآفرینی و اخذ استانداردهای محصولات دانش بنیان گفت: در واقع، انجمن کانونی برای تعامل و تبادل تجربیات پیروز شرکت های عضو است. انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت می تواند زبان گویای مطالبات شرکت ها در مجلس شورای اسلامی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی باشد تا حتی المقدور، امکانات دولت را در راستای توسعه شرکت های دانش بنیان جذب کند.

وطن پور تعداد شرکت های دانش بنیان و محصولات ساخته شده توسط آن ها را بخصوص در دوره شیوع بیماری کرونا فوق العاده توصیف کرد و اضافه نمود: ما با همت شرکت های دانش بنیان توانستیم از فروردین ماه 1399 کشور را در حالت وابسته به اقلام مورد احتیاج برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری کرونا به کشوری آماده برای صادرات این محصولات در بهمن ماه همان سال تبدیل کنیم. در طول سال 99 شرکت های دانش بنیان که اغلب آن ها عضو انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت تهران هستند در ساخت ونتیلاتور، پالس اکسی متر، تب سنج، انواع کیت ها و داروها نقش آفرینی خوبی داشته اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: برنامه ما برای سال 1400 زمینه سازی عضویت تعداد بیشتری از شرکت ها و هسته های فناور در انجمن است. تمرکز بیشتری در افزایش موارد ثبت اختراع ایده ها و محصولات دانش بنیان برای صادرات به کشورهای همسایه خواهیم کرد.

آخرین جلسه کمیته تجاری سازی این انجمن 20 بهمن ماه سال 99 برگزار گردید. طرح هایی همچون پمادی گیاهی با خاصیت آنتی باکتریال و آنتی ویروس برای درمان سوختگی، دستگاه تمام الکترونیکی جابه جایی بیمار، محصولات ارگونومیک، نانو دارویی برای تسریع اثربخشی درمان کرونا، دستگاه تبدیل پسماند تر به کمپوست و گجت هوشمند پایش سلامت از جمله طرح هایی هستند که در یازده جلسه کمیته تجاری سازی انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت آنالیز شدند.

شیوع کرونا در سالی که گذشت با وجود این که موجب رونق فعالیت بخشی از شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت شد، اما گروهی از فعالان این عرصه همچون دیگر صاحبان کسب وکارها از گسترش این بیماری آسیب خوردند. به نظر می رسد از آن جایی که انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت، یک انجمن صنفی به شمار می آید، بتواند در راستای حمایت از این کسب وکارهای آسیب دیده نیز قدم های مؤثری بردارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 23 فروردین 1400 بروزرسانی: 23 فروردین 1400 گردآورنده: f30bar3a.ir شناسه مطلب: 1047

به "از تجاری سازی محصولات فناورانه تا برگزاری دوره های توانمندسازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از تجاری سازی محصولات فناورانه تا برگزاری دوره های توانمندسازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید