بحران گردشگری را چگونه پشت سر بگذاریم؟

به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، ایسنا - نشست آنالیز اثر وقایع اخیر بر ورود گردشگران خارجی درحالی برگزار گردید که در واکنش به انتظارات و راهکارهای پیشنهادی تورگردان ها برای خروج از وضع پیش آمده در گردشگری، معاون گردشگری از اجرای برنامه اقدام فوری اطلاع داد و نماینده وزارت خارجه هم تاکید نمود که این وزارتخانه دست روی دست نگذاشته است.

بحران گردشگری را چگونه پشت سر بگذاریم؟

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور لوکس کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

به گزارش ایسنا، در این نشست اعضای جامعه تورگردانان (آژانس های واردنماینده گردشگر خارجی به ایران)، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به همراه معاونان گردشگری و توسعه مدیریت این وزارتخانه و نماینده وزارت خارجه حضور داشتند. در هفته های اخیر بویژه پس از توقف برنامه پروازی بعضی شرکت های هواپیمایی اروپایی به ایران، گزارش هایی درباره کاهش تورهای گرشگری منتشر شد که بهانه برگزاری چندین دور نشست تشکل های خصوصی با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در روزهای گذشته شد.

عقب نشینی نمی کنیم

ابراهیم پورفرج ـ رییس هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران ـ در این نشست که عصر روز سه شنبه (اول بهمن ماه) در یکی از هتل های تهران برگزار گردید، با اشاره به نگرانی های ایجاد شده درباره امنیت و سفر ایران، معین راه حلهای فوری و پیشنهادهایی برای برون رفت از این شرایط را ضروری دانست و اضافه نمود: بعضی روی اعداد کنسلی تورهای گردشگران خارجی مانور دادند و خبرگزاری های خارجی هم بلافاصله منتشر کردند. قصد ما از برگزاری چنین نشستی این نیست که روی این موضوع تاکید کنیم تا تورهای باقی مانده هم بترسند و به ایران نیایند.

وی ادامه داد: در جلسه روز یکشنبه آمارهای دقیق تورهای کنسل شده را به آقای مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ ارائه کردم و تصمیم گرفتیم نشست مشترکی را با حضور سایر آژانس های توریستی برگزار کنیم تا اقدامات دولت در این راستا تعیین گردد. معتقدیم اگر در این شرایط دولت نقش خود را درست ایفا نماید، بخش خصوصی هم می تواند وظایف خود را درست انجام دهد.

این تورگردان، تبلیغات پررنگ و گسترده و حضور مقتدرانه در نمایشگاه های بین المللی گردشگری را به عنوان راه حل در وضع موجود، پیشنهاد کرد.

او به تجربه ترکیه پس از تشدید تنش با روسیه اشاره نمود و اضافه نمود: زمانی که ترکیه هواپیما روسیه را هدف حمله قرار داد، روس ها تصمیم گرفتند سفر به این کشور را بایکوت نمایند. تا آن زمان چهار میلیون توریست از روسیه به ترکیه سفر می کرد. با این حال ترکیه با اقدامات مفیدی که انجام داد در مدت زمان کوتاهی گردشگری خود را نجات داد.

پورفرج گفت: اگرچه گردشگری در شرایط مناسبی قرار ندارد اما عقب نشینی نمی کنیم و حتی کوشش می کنیم یک قدم جلوتر هم بریم.

رییس هیات مدیره جامعه تورگردانان ایران، پیگیری برای معافیت اقتصادیاتی گردشگری، حذف اقتصادیات بر ارزش اضافه نموده را از جمله اقدامات حمایتی دولت دانست که در شرایط موجود می تواند به گردشگری یاری کند و از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخواست کرد در این مسائل بخش خصوصی گردشگری را بیشتر همراهی کند.

وزارت خارجه دست روی دست نگذاشته

هاشمی ـ نماینده وزارت امور خارجه ـ که در این نشست حضور داشت در پاسخ به سوال یکی از تورگردان ها درباره اقدامات این وزارتخانه پس از وقایع اخیر و توقف و تعلیق برنامه پروازی بعضی شرکت های هواپیمایی اروپایی که سبب القاء تصویر ناامنی از ایران شده است، گفت: شرایط ویژه ای که پیش آمده به این معنی نیست که وزارت خارجه دست روی دست گذاشته باشد. ما برنامه داریم و به سفارتخانه ها و نمایندگی های ایران در خارج از کشور نیز محورهای این برنامه را ابلاغ نموده ایم و خواسته ایم برنامه ریزی نمایند تا فضایی که علیه ایران در خارج از کشور ایجاد شده، شکسته گردد. البته که عبور از این شرایط مستلزم گذشت زمان است.

او ادامه داد: ستادی با عنوان هماهنگی تنظیم روابط اقتصاد خارجی در وزارت خارجه وجود دارد که می تواند تصمیم سازی داشته باشد و به واسطه حضور معاونان و نمایندگان دستگاه های اقتصادی به نوعی هیات اقتصادی دولت محسوب می گردد. به خاطر شرایط ویژه ای که برای گردشگری پیش آمده با دبیرخانه این ستاد صحبت کردیم که در اسرع وقت جلسه ای اختصاصی با موضوع گردشگری تشکیل گردد تا تصمیم های عملیاتی اتخاد شوند.

هاشمی همچین برای همکاری وزارت امور خارجه در زمینه برگزاری نشست های B2B و برگزاری تورهای آشناسازی در ایران اعلام آمادگی کرد.

ویزای ایران را ارزان کنید

علی غمخوار ـ عضو جامعه تورگردانان ایران ـ در ادامه وقوع بحران در گردشگری را غیرطبیعی ندانست و مصر، تونس، ترکیه و سریلانکا را مثال آورد و گفت: بحران در این مناطق وجود داشته و گردشگری آن ها را خدشه دار نموده، مهم این است که از بحران چگونه خارج شویم. چنین مواقعی در جهان مرسوم است کمیته بحران تشکیل دهند که مدیریت آن معمولا با بخش دولتی بوده و بخش خصوصی بنا بر توان و ظرفیتش در آن ایفای نقش می نماید.

او برای برون رفت از بحران پیش آمده در صنعت گردشگری، حضور جدی تر در نمایشگاه های گردشگری خارجی، استفاده از رسانه های بین المللی، دعوت از خبرنگاران، تبیین اثرات اقتصادی گردشگری، فعال شدن نمایندگی ها در خارج از کشور، ارتباط وزارت خارجه با نمایندگی های خارجی در ایران، تسهیل در صدور ویزا و کاهش نرخ ویزای ایران برای یک دوره موقت ـ تجربه ای که ایران پس از حادثه 11 سپتامبر پشت سر گذاشت ـ، معافیت های اقتصادیاتی برای یک دوره تعیین، امهال بدهی های بانکی برای دوره یک تا دو سال و تخصیص تسهیلات بانکی بلندمدت با بهره پایین را به عنوان راه حل پیشنهاد کرد.

غمخوار گفت: اگر در حال حاضر تقاضایی برای مقصدی وجود ندارد، مبنی بر لغو دائم سفر نیست، بلکه زمان آن به یک وقت دیگر موکول شده است.

قیمت ها فریبندگی داشته باشد

آقایی ـ عضو دیگر جامعه تورگردانان ـ نیز تدوین برنامه کوتاه مدت و بلند مدت برای گردشگری را ضروری دانست و در ادامه افزایش نرخ ورودیه موزه ها را که تا سال آینده برای بازدیدنماینده خارجی حداکثر به 100 هزار تومان می رسد، یک شوک قلمداد کرد و اضافه نمود: ترکیه در شرایط بحرانی، نرخ ورودیه موزه ها را موقتی اصلاح کرد. ما هم احتیاج داریم برای ادامه حیات و بقاء راهی را پیدا کنیم.

او با اشاره به افزایش کرایه اتوبوس ها تحت تاثیر نرخ بنزین و نرخ اقامت هتل ها، گفت: تحمیل این هزینه ها قدرت مانور آژانس ها در گردشگری و بویژه نمایشگاه های خارجی را کم می نماید. در شرایط موجود احتیاج است قیمت ها در ایران برای گردشگران فریبندگی داشته باشد و یاری دولت در این مورد باید ملموس باشد.

یکی از تورگردان ها نیز حمایت اقتصادی سایر کشورها از صنعت گردشگری را در شرایط بحران مثال زد و گفت: انتظار می رود بودجه ای فورس ماژور برای گردشگری معین گردد.

جزئیات به گردشگری یاری می نماید

مدیر یک آژانس گردشگری دیگر نیز خطاب به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در این نشست حضور داشت، گفت: ریزش 70 درصد تورهای گردشگری واقعیتی نیست که قابل کتمان باشد. چه راه حلی می توان داشت تا به حالت نرمال برگردیم.

او ادامه داد: مسائل کوچکی در گردشگری وجود دارد که ما برای آن ها پاسخ روشنی نداریم و بعضی سیاست ها ناتعیین است. مثلا یک تبعه نپالی قصد داشت به ایران سفر کند، به عنوان آژانس نمی دانستیم در فرودگاه می تواند ویزای توریستی دریافت کند یا نه. با وزارت خارجه مکاتبه کردیم اما پاسخی نیامد تا این که همان تبعه نپالی در فرودگاه ویزای ورود به ایران را گرفت. دانستن این جزئیات در وضع موجود می تواند یاری بزرگی برای گردشگری باشد.

مقامات اعتمادسازی نمایند

بعضی از تورگردانان حاضر در این نشست نیز با اشاره به پروپاگاندای (تبلیغات) رسانه های خارجی علیه ایران، خواهان نقشه راهی برای مقابه با این فضا شدند. همچنین درخواست شد اعتمادسازی درباره امنیت ایران از سوی مقامات دولتی کشورمان صورت گیرد. یکی از تورگردان ها در این باره گفت: برای مجامع بین المللی مهم است اعتمادسازی درباره امنیت ایران حتما از سوی مقامات رسمی ایران صورت گیرد، چون الان فقط مساله گردشگری نیست.

همچین درخواست شد با توجه به هشدارهایی که وزارت خارجه سایر کشورها درباره امنیت ایران داده اند، مقامات دولتی و رسمی کشورمان رایزنی هایی با نمایندگان کشورهای خارجی مقیم ایران برای اصلاح چهره ناامن داشته باشند.

ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در پاسخ به نگرانی های مطرح شده، با یادآوری این که برنامه اقدام فوری برای برون رفت از شرایط موجود تهیه شده است، در پاسخ به انتقادهایی که به نرخ هتل ها شد، گفت: باید شرایط آن ها را به عنوان بخشی از زنجیره خدمات در نظر گرفت. هتل ها در مهرماه 25 درصد نرخ ها را افزایش دادند و تا مهر سال آینده تغییری در قیمت ها ایجاد نخواهند کرد.

معاون گردشگری با تاکید بر ضرورت انتشار اخبار مثبت از امنیت و گردشگری ایران، اظهار کرد: آدم چاپلوسی نیستم اما استرس و نگرانی آقای مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - کمتر از بخش خصوصی نیست. ما برنامه اقدام فوری داریم و حتما از شرایط پیش آمده خارج می شویم.

منبع: صدای میراث
انتشار: 18 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: f30bar3a.ir شناسه مطلب: 141

به "بحران گردشگری را چگونه پشت سر بگذاریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بحران گردشگری را چگونه پشت سر بگذاریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید