طرز تهیه کره بادام هندی در 20 دقیقه
به گزارش باشگاه فوتبال بارسلونا، کره بادام هندی یه خوراکی خوش طعم و مقویه که از خود بادام هندی درست می شه و سرشار از چربی های مفید، پروتئین و مواد معدنیه. این کره به خاطر بافت نرم و طعم لطیفش بین طرفدارای تغذیه سالم خیلی محبوبه و می تونین تو یا به عنوان ازش استفاده کنین. کره بادام هندی انرژی زیادی داره، اما چون چربی هاش از نوع غیر اشباع هستن، برای قلب و کنترل کلسترول مفیده. همراه نون سبوس دار یا روی تکه های میوه، یه انتخاب خیلی عالی و سیرکننده ست. در این مقاله از در قراره طرز تهیه کره بادام هندی رو آموزش بدیم.
طرز تهیه کره بادام هندی در یک نگاه
برای تهیه کره بادام هندی، اول باید بادام هندی خام رو برشته کنین تا عطر و طعم واقعی خودش رو آزاد کنه. این کار رو می تونین هم در تابه روی حرارت میانه انجام بدین و هم داخل فر با دمای حدود 160 درجه سانتی گراد. وقتی رنگ بادام ها کمی طلایی شد و بوی خامی از بین رفت، باید کاملاً خنک بشن تا در ادامه موقع میکس، روغن هاش زود جدا نشه و بافت کره بهتر شکل بگیره.
بعد از خنک شدن، بادام ها رو داخل غذاساز بریزین و چند دقیقه میکس کنین تا از پودر به خمیر و سپس به بافتی نرم و براق تبدیل بشن. در میانه کار می تونین مقدار کمی روغن نارگیل یا کنجد اضافه کنین تا روان تر بشه. در صورت تمایل، کمی نمک یا عسل هم برای تنظیم طعم افزوده می شه. وقتی کره به حالت کاملاً یکدست و کش دار رسید، داخل ظرف شیشه ای بریزین و در دمای محیط یا یخچال نگه دارین. در نهایت یه کره طبیعی، مغذی و خوش طعم خواهید داشت که برای صبحانه یا میان وعده عالیه.
شما می تونید برای خوندن مقدار مواد اولیه، جزئیات و طرز تهیه کره بادام هندی ادامه مطلب رو مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه کره بادام هندی
| مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
| بادام هندی (خام) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
| نمک | نوک قاشق چای خوری |
| عسل یا شربت افرا (اختیاری) | 1 قاشق چای خوری |
| روغن نارگیل یا روغن کنجد بدون بو (اختیاری) | نصف قاشق چای خوری |
| نان | برای سرو با کره بادام زمینی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه کامل کره بادام زمینی: 15 تا 20 دقیقه
مقدار کالری در هر 100 گرم کره بادام زمینی: حدود 580 تا 600 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه کره بادام هندی به روش بازاری
کره بادام هندی درست مثل کره بادام زمینی () یه فرآورده مقوی و طبیعی ست که فقط با چند ماده ساده و یک دستگاه غذاساز تهیه می شه. برای رسیدن به بافتی نرم، یکدست و در عین حال روغنی و براق، باید مراحل رو با نظم و دقت انجام بدین، چون جزئیات کوچک روی طعم و حالت نهایی تأثیر زیادی دارن.
مرحله اول: بادام هندی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کره بادام هندی، مغز بادام هندی خام را داخل ماهیتابه بریزین و روی حرارت میانه قرار بدین. حدود 5 تا 7 دقیقه مرتب هم بزنین تا رنگش کمی طلایی بشه و بوی خامی از بین بره. مراقب باشین که حرارت زیاد باعث سوختن سطح بادام نشه چون طعم تلخی می گیره. وقتی بوی مطبوع و ملایمی حس کردین، یعنی تفت به مقدار است.
اگر ترجیح می دین از فر استفاده کنین، فر رو روی دمای 160 درجه سانتی گراد روشن کنین. بادام هندی ها رو روی سینی فر با کاغذ روغنی پهن کنین و حدود 8 تا 10 دقیقه بگذارین تا برشته بشن. در نیمه کار سینی رو یک بار بیرون بیارین و بادام ها رو هم بزنین تا همه طرفشون یکنواخت طلایی بشه. بعد از بیرون آوردن، اجازه بدین کاملاً خنک بشن تا گرمای به جای مانده باعث سوختن یا چسبیدن شون نشه.
شما می تونید انواع مغز آجیل از جمله بادام هندی رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: اجازه بدین بادام هندی کاملاً خنک بشه
بعد از تفت دادن، بادام ها رو روی یک سینی یا بشقاب پهن کنین تا گرماش خارج بشه. وارد کردن بادام داغ داخل غذاساز باعث آزاد شدن ناگهانی چربی و بریدگی بافت می شه، پس صبر کنین تا به دمای محیط برسه. این کار کیفیت نهایی کره بادام هندی رو بالا می بره و مانع ته نشینی روغن بعد از آماده شدن می شه.
مرحله سوم: بادام هندی را خرد کنین تا دانه ها ریز و یکدست بشن
بادام های خنک شده رو داخل غذاساز بریزین و چند بار پالس بزنین. با این کار، تکه های درشت تبدیل به دانه های نسبتاً ریز می شن. در این مرحله زیاد ادامه ندین چون هدف فقط خرد شدن اولیه است، نه له شدن کامل. اگر دستگاه گرما فراوری می کنه، بعد از هر 20 ثانیه کمی بهش استراحت بدین تا موتور و محتوا خنک بمونن.
مرحله چهارم: خرد کردن را ادامه بدین تا مواد آغاز به چسبیدن کنن
وقتی پودر بادام هندی کمی فشرده و چسبناک شد، یعنی روغن های طبیعی داره آزاد می شه. در این مرحله باید چند نوبت دستگاه رو خاموش کنین و دیواره ها رو با قاشق تمیز کنین تا ذرات به مرکز برگردن. با تکرار این کار، خمیر خشن و زبری به دست میاد که اولین نشانه تبدیل شدن به کره است.
مرحله پنجم: مقداری روغن اضافه کنین تا ترکیب روان تر بشه
زمانی که خمیر خیلی غلیظ یا خفه شد، نصف قاشق غذاخوری روغن نارگیل () یا روغن کنجد بی بو اضافه کنین و دوباره میکس کنین. روغن باید کم کم اضافه بشه تا غلظت کاملاً تحت کنترل بمونه. این مرحله باعث می شه کره براق، صاف و کش دار بشه و چاقو در کره بهتر حرکت کنه.
مرحله ششم: چاشنی ها را اضافه کنین و میکس را ادامه بدین
در این مرحله می تونین کمی نمک یا عسل (یا شربت افرا) اضافه کنین. نمک، طعم پایه بادام هندی رو واضح تر می کنه و میزانش باید کاملاً کنترل شده باشه تا دل زدگی ایجاد نکنه. اگر به مزه شیرین علاقه دارین، افزوده طبیعی مثل عسل طعم نهایی رو متعادل تر می کنه. بعد از هر افزودن، حدود یک دقیقه کامل میکس کنین تا تمام اجزاء در کره حل بشن.
شما می تونید نمک و عسل رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله هفتم: کره بادام هندی را انقدر میکس کنین تا کاملاً نرم و براق بشه
این مرحله از طرز تهیه کره بادام هندی، صبر و پیوستگی می طلبه. زمانی که مایه از حالت خمیری خارج شد و خودش روی تیغه ها به حالت روان چرخید، یعنی نزدیک آماده شدن است. ممکنه بین 5 تا 10 دقیقه زمان ببره تا به بافت کاملاً یکنواخت، مرطوب و درخشان برسین. اگر با قاشق تست کنین و سطحش کاملاً صاف، کرمی و بدون دانه های زبر بود، کره آماده است.
مرحله آخر: کره بادام زمینی را در ظرف مناسب بریزین و نگهداری کنین
کره گرم و روان را با قاشق داخل شیشه تمیز بریزین و درش رو محکم ببندین. در دمای محیط، تا حدوداً یک هفته بدون مشکل باقی می مونه اما اگر هوا گرمه، بهتره داخل یخچال نگهداری کنین. کره بادام هندی رو هر زمانی که تمایل دارین از یخچال بیرون بیاورید و با نان تست یا هر نان دیگری آن را سرو کنید.
توجه کنید که کره بادام هندی در یخچال کمی سفت می شه، ولی با موندن چند دقیقه در دمای محیط دوباره نرم می شه.
شما می تونید انواع نان و انواع رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
طرز تهیه کره بادام هندی در طعم های مختلف
کره بادام هندی پایه ای خودش طعم خنثی و خامه ای داره، برای همین خیلی راحت می تونین با چند افزودنی ساده مزه ها و کاربردهای متفاوت درست کنین. تغییر طعم نه تنها سلیقه ایه، بلکه می تونه باعث شه کره برای صبحانه، دسر یا حتی سس های خاص مناسب تر بشه.
کره بادام هندی شکلاتی
برای هر یک لیوان کره، یه و نیم قاشق غذاخوری پودر کاکائوی تلخ الک شده و یه قاشق چای خوری عسل یا شربت افرا اضافه کنین. کمی نمک بزنین تا مزه شکلات برجسته تر بشه. اگه دوست دارین بافت براق و روان تری پیدا کنه، نصف قاشق روغن نارگیل بریزین.
کره بادام هندی دارچینی
نصف قاشق چای خوری پودر دارچین تازه نرم رو با یک قاشق چای خوری عسل مخلوط کنین و بعد داخل کره اضافه کنین. دارچین هم طعم گرم و زمستونی می ده هم عمر نگهداری کره رو کمی بیشتر می کنه. برای مزه خاص تر می تونین یه نوک قاشق پودر میخک هم بریزین.
کره بادام هندی وانیلی
نصف قاشق چای خوری عصاره وانیل طبیعی یا نوک قاشق پودر وانیل به کره اضافه کنین. این طعم برای صبحانه با نان تست یا روی وافل عالیه. اگه وانیل تون الکل داره، صبر کنین چند دقیقه بمونه تا الکل تبخیر شه و بوی خام نده.
کره بادام هندی نارگیلی
یه قاشق غذاخوری پودر نارگیل خشک بو داده شده () یا چند قطره اسانس نارگیل به هر لیوان کره اضافه کنین. این طعم با میوه های استوایی مثل موز یا آناناس خیلی خوب هماهنگه.
کره بادام هندی شکلات سفید
کره رو کمی گرم کنین، بعد یک قاشق غذاخوری شکلات سفید خردشده بریزین و هم بزنین تا ذوب شه. نتیجه، کرمی شیرین و لطیفه که مناسب کرپ، پنکیک یا خامه جایگزین برای کیکه.
تمام این طعم ها رو بعد از آماده شدن کره اصلی اضافه کنین تا بافتش آسیب نبینه. در خاتمه، کره رو در ظرف شیشه ای خشک بریزین و تا سه هفته در یخچال نگه دارین.
نکات مهم در طرز تهیه کره بادام در خانه
- برای درست کردن کره بادام هندی همواره باید از بادام هندی تازه، درشت و بدون لکه استفاده کنین چون بادام کهنه یا خراب، طعم تلخی می گیره و این طعم توی کل کره پخش می شه.
- بادام هایی که تازه ترن معمولاً کمی مرطوبن، بنابراین بهتره قبل از برشته کردن شون، چند دقیقه روی پارچه تمیز و خشک پهن بشن تا رطوبتشون گرفته بشه.
- اگه قصد دارین از فر استفاده کنین، فر رو حتماً از قبل گرم کنین و سینی رو در طبقه وسط بذارین تا حرارت یکنواخت پخش بشه؛ بادام های ردیف پایین معمولاً زودتر می سوزن. هر پنج دقیقه سینی رو بیرون بیارین و بادام ها رو هم بزنین تا همه طرفشون رنگ بگیره.
- اگر از تابه استفاده می کنین، بهتره از نوع ضخیم و سنگین باشه تا حرارت به آرامی منتقل بشه و بادام ها به جای برشته شدن، نسوزن.
- حرارت باید میانه رو به پایین باشه و هم زدن مداوم باعث طلایی شدن یکنواختشون می شه.
- در زمان میکس کردن، لازمه که هر چند دقیقه دستگاه رو خاموش کنین تا موتور و مواد داخلش خنک بشن. حرارت زیاد باعث جدا شدن سریع روغن و تغییر رنگ کره می شه.
- وقتی دیدین مغزها آغاز به خمیری شدن کردن و به تیغه ها چسبیدن، می تونین چند قطره روغن نارگیل یا کنجد بی بو اضافه کنین تا روغن طبیعی مغز راحت تر آزاد بشه.
- اضافه کردن روغن زیاد کره رو چرب و سنگین می کنه، پس خیلی کم وارد کنین و بعد از هر بار افزودن، کمی صبر کنین تا جذب بشه.
- در حین کار، چند بار با قاشق سیلیکونی اطراف ظرف غذاساز رو بتراشین تا تکه ها برگردن و یکدست پودر و سپس نرم بشن. اگه این کار رو نکنین، بخشی از مواد خشک کنار دیواره ها می مونه و کره نهایی دانه دانه می شه.
- در مرحله آخر درست کردن کره بادام هندی اگر خواستین کره سبک تر و لطیف تر دربیاد، چند ثانیه دستگاه رو در حالت تند و بدون فشار روشن کنین تا مقداری هوا وارد بافت بشه و کره حالت فومی ملایمی پیدا کنه.
- اگر اشتباهی بادام ها بیش از حد تیره شدن یا چندتاییشون سوخت، اون ها رو جدا کنین چون حتی مقدار کمی بادام سوخته باعث می شه طعم کل کره تلخ یا دودزده بشه.
- اضافه کردن عطرهایی مثل دارچین، وانیل یا کمی پودر نارگیل فقط برای تغییر طعم است و باید خیلی کم باشه؛ طعم اصلی بادام هندی ظریفه و با افزودنی زیاد پوشیده می شه.
- برای براق موندن سطح کره لازم نیست روغن اضافی بریزین؛ فقط از قاشق یا کارد کاملاً خشک و تمیز استفاده کنین، چون تماس با مواد مرطوب باعث کدر شدن سطح و فاسد شدن سریع کره می شه.
- در منطقه ها مرطوب، اگر درب ظرف شل بسته بشه یا هوا به داخل نفوذ کنه، کره بوی نا و کپک می گیره. بهتره از شیشه ای استفاده کنین که درش فضار دار یا واشردار باشه و ظرف رو در جای خشک نگهدارین.
- وقتی بعد از چند روز روغن طبیعی کره روی سطح جمع شد، احتیاجی به نگرانی نیست. اون جداشدگی کاملاً طبیعی است. فقط کافیه قبل از مصرف با قاشق چند دور هم بزنین تا دوباره یکدست بشه و حالت اولیه شو پیدا کنه.
فوت و فن های خوشمزه شدن کره بادام هندی
کره بادام هندی چرا گاهی بعد از چند روز سفت می شه؟
به خاطر جدا شدن روغن طبیعی از بافت و سرد شدن زیاد در یخچاله. کافیه کره رو کمی در دمای اتاق بذارین یا چند بار همش بزنین تا دوباره نرم بشه.
اگه کره بادام هندی خیلی شل شد، چطور درستش کنیم؟
معمولاً دلیلش اضافه کردن بیش از حد روغنه. کره رو چند ساعت در یخچال بذارین تا کمی سفت تر بشه و شکل خودش رو بگیره.
چرا کره بادام هندی بعد از یکی دو هفته بوی نامطبوع می گیره؟
بادام هندی کهنه یا مرطوب زود فاسد می شه. همواره از مغز خشک و تازه استفاده کنین و کره رو در ظرف شیشه ای دربسته و محیط خنک نگه دارین.
می تونم کره بادام هندی رو با بادام زمینی ترکیب کنم؟
بله، ترکیبش طعم خاصی می ده. فقط سهم بادام هندی باید بیشتر باشه چون بافت نرم تری داره و باعث می شه کره نهایی روان تر و یکدست تر بشه.
اگه غذاساز وسط کار گیر کنه یا درست نچرخه، چیکار کنم؟
احتمالاً حجم مواد زیاد یا دستگاه ضعیفه. مواد رو نصف کنین، از دیواره ها پایین بیارین و در چند دور جداگانه ادامه بدین تا تیغه راحت تر بچرخه.
می شه از بادام هندی خام بدون برشته کردن برای درست کردن کره استفاده کرد؟
بله، ولی طعمش خام و نسبتاً گس می مونه. برشته کردن باعث آزاد شدن روغن طبیعی و ایجاد طعم آجیل واقعی می شه، پس بهتره انجامش بدین.
چرا کره برخی وقت ها دانه دانه درمیاد؟
به خاطر اینه که بادام ها به مقدار کافی پودر نشده ن یا زمان میکس کوتاه بوده. باید تا وقتی که رنگ روشن و بافت کرمی پیدا کنه، ادامه بدین.
چقدر می تونم کره بادام هندی رو نگهداری کنم؟
در ظرف شیشه ای دربسته و جای خنک می تونین حدود یک هفته در دمای اتاق و نزدیک سه هفته در یخچال نگه دارین. تغییر رنگ یا بوی نا نشونه فاسد شدنه.
چرا بعد از مدتی کره بادام هندی روغن پس میده؟
اگر در طول نگهداری، لایه نازکی از روغن روی کره ظاهر شد، طبیعیه و نشان دهنده جدا شدن چربی طبیعی بادام هندی است. فقط کافی ست قبل از هر بار مصرف، با قاشق چند دور همش بزنین تا دوباره یک دست بشه.
دلیل کپک زدن کره بادام هندی چی می تونه باشه؟
بعد از خاتمه میکس، کره معمولاً کمی گرمه و براق. در همون حالت اگه داخل شیشه بریزین بخار ایجاد می شه و رطوبت جمع شده باعث کپک زدن در روزهای بعد می شه. بذارین چند دقیقه بگذره تا کره به دمای اتاق برسه، بعد داخل ظرف بریزین. بعلاوه اگه از چاقو یا قاشق کثیف در ظرف کره بادام هندی بهره ببرید باعث میشه که زود کپک بزنه.
منبع: افق کوروش